Ukradená hvězda slávy Sáblíkové se našla, policie pátrá po zloději

Velká Bíteš - V sobotu se z chodníku slávy ve Velké Bíteši na Žďársku ztratila kovová hvězda Martiny Sáblíkové. Později byla nalezena poblíž tohoto místa. Policie nadále pátrá po zloději a žádá veřejnost o pomoc.

Pachatel způsobil škodu více než pět tisíc korun. Dnes kvůli tomu policie zveřejnila kamerový záznam z náměstí v době krádeže. Hvězda se ztratila v sobotu mezi 01:30 a 02:30, o jejím nálezu se policie dověděla v úterý.

"V zájmu prověřování případu by policisté potřebovali znát totožnost osob, které jsou zachyceny na kamerovém záznamu, zejména dvou mužů jdoucích po chodníku," uvedla mluvčí. Volat lidé mají na tísňovou linku 158.

Bítešský chodník slávy vytvořil podle hollywoodského vzoru hoteliér Jiří Rauš. Tradice začala v roce 2002. Hvězda světové šampionky v rychlobruslení Sáblíkové byla do dláždění na Masarykově náměstí osazena před devíti lety.

Související

Martina Sáblíková

Nemoci navzdory. Sáblíková vyhrála v Japonsku na 1500 metrů, na trojce byla pátá

Bylo otázkou, jak nakonec rychlobruslařka Martina Sáblíková vstoupí nové sezóny 2023/24, když krátce před závody v japonském Obihiru onemocněla a brala antibiotika. Nakonec odpověděla tím nejlepším možným způsobem. Nejprve v sobotu zvítězila v divizi B v závodě na 1500 metrů, aby pak na to navázala v neděli pátým místem v závodě na 3000 metrů.
Martina Sáblíková

Sáblíková se vrátila do koloběhu Světových pohárů nejlépe, jak mohla. V Tomászówě skončila druhá

Po anabázi se zraněním, které si Martina Sáblíková přivodila smolně loni v prosinci, kdy si při pádu bruslí řízla do nohy, se česká rychlobruslařská hvězda v pátek vrátila do seriálu Světového poháru a to v polském Tomászówě Mazowieckém. Tam tehdy svěřenkyně kouče Petra Nováka absolvovala závod na tříkilometrové trati a prakticky ihned se svým soupeřkám připomněla nejlépe, jak mohla, když právě na této trati nakonec skončila druhá. Na první Norku Ragne Wiklundovou navíc ztratila pouhých osm setin. 

Více souvisejících

Martina Sáblíková krádeže krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy