Policie evakuovala brněnskou Olympii, anonym nahlásil bombu

Policie v Brně dnes kolem poledne evakuovala Obchodní a zábavní centrum Olympia, anonym v něm nahlásil bombu. Šlo asi o 3500 lidí včetně zaměstnanců. Krátce po 15:00 policie všechna opatření ukončila, žádná bomba se nenašla, uvedla na policejním webu mluvčí Kamila Haraštová. V místě byla i omezena doprava.

Anonym výbušninu nahlásil v 11:38. "Vnitřní i vnější prostory nákupního centra policisté zkontrolovali, ovšem žádnou výbušninu nenalezli. Událostí se budeme nadále zabývat," uvedla Haraštová. Uzavřené byly sjezdy z dálnice do nákupního centra, policie tam na kruhovém objezdu řídila dopravu. Na místě byl pyrotechnik i speciálně cvičení psi. "Intenzivně také hledáme muže, který policii uložení výbušniny oznámil," řekla mluvčí.

Anonym nahlásil bombu v Olympii i loni v březnu, tehdy muselo nákupní centrum opustit asi 2500 lidí. Žádná výbušnina se nenašla. Policie později vypátrala, že za anonymem stálo dítě, které se inspirovalo vtipnými kousky hlavního hrdiny populárního animovaného televizního seriálu. Škoda byla vyčíslena na několik milionů korun.

Odborníci považují Olympii za nejúspěšnější centrum mimo Prahu. Vzniklo v roce 1999 u dálnice D2 blízko Brna. Po několika rozšířeních nabízí k pronájmu 200 obchodů, celková pronajímatelná plocha je 89.000 metrů čtverečních. Kromě obchodů funguje v centru multikino a v bezprostředním okolí vznikly atrakce pro děti a sportovce.

Související

Více souvisejících

Brno bomby evakuace

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy