TOP 09 je v červených číslech. Loni hospodařila se ztrátou 9,5 milionu

TOP 09 loni hospodařila se ztrátou 9,54 milionu korun. Vyplývá to z výroční finanční zprávy za rok 2018, kterou dnes zveřejnila na svých internetových stránkách. Většinu nákladů sněmovní strany tvořily výdaje na volby. Kampaň do Senátu ji stála 6,3 milionu korun, kandidáti v komunálních volbách na propagaci potřebovali 34,2 milionu.

TOP 09 v tiskové zprávě uvedla, že v roce 2018 byla bez dluhů a nesplácela žádné úvěry. Strana evidovala náklady ve výši přes 65 milionů, výnosy činily zhruba 56 milionů.

Největším příjmem v hospodaření byl státní příspěvek, který dosáhl na 29 milionů. Díky 785 darům TOP 09 získala 23 milionů korun, od členů vybrala na příspěvcích přes tři miliony.

V roce 2017 činily náklady TOP 09 přibližně 109 milionů a zhruba o 24,2 milionu korun tak překročily výnosy. Největší položkou na straně nákladů byly i tehdy výdaje za volby. Sněmovní kampaň opoziční stranu vyšla na 74,8 milionu.

Související

Dominik Hašek

Olympijský vítěz Hašek bude za TOP 09 kandidovat do Senátu

TOP 09 představila trojici kandidátů pro letošní volby. Kromě jednoho zkušeného politika jde o dvě výrazné osobnosti svého oboru, které k veřejnému dění mají dlouhodobě blízko. Vedle současného senátora Herberta Pavery budou o hlasy voličů bojovat dokumentarista Břetislav Rychlík a sportovní legenda Dominik Hašek. 
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

top 09 politické strany Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy