Geislerová se pustila do kardinála Duky. Křesťanům jsou upírána práva?

Magistrát hlavního města Prahy vyvěsil duhovou vlajku na podporu festivalu komunity LGBT Prague Pride. Kardinál Dominik Duka očekává obdobnou podporu na Velikonoce. Na sociálních sítích se ozvala i populární herečka Aňa Geislerová s tím, že Duka gesto pražského vedení nepochopil.

„Mám naději, že příští rok o velikonocích vztyčí na pražském Magistrátu kříž, jako moment uznání největší menšině v ČR,“ napsal na Twitteru Dominik Duka, nejvýše postavený činitel římskokatolické církve v Česku.

Reagoval tak na duhovou vlajku podporující festival homosexuálů Prague Pride. Primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) na tiskové konferenci vysvětlil, že podporu festivalu vyjádřil kvůli upírání základních práv homosexuálům v některých zahraničních zemích. Na to zareagovala i herečka Aňa Geislerová.

„Někdo snad křesťanům upírá jejich práva...? Naopak “křesťani” upírají LGBT právo na uzavření manželství. A jak jsou jim ta práva konkretně upírána? A btw v naši ateisticky zemi se vás většinou ani nikdo neptá na vaše vyznání. Jak se to tedy projevuje..?“ položila na sociální síti Geislerová několik provokativních otázek směřovaných proti konzervativním vyznavačům křesťanského náboženství, kteří jsou proti umožnění uzavírat sňatky homosexuálními dvojicemi.

Otázky položila v diskuzi, kde se objevil názor, že „ Křesťanům jsou dnes upírána práva zcela jasně. Dnes je to tak, že když někdo řekne, že je gay je víc brán, než ten, kdo řekne, že je křesťan. U nás i dnes bohužel ve světě…,“ napsal jeden z diskutujících. Jakým způsobem u nás dochází k uzurpaci křesťanů, které by byl proti českým zákonům, však nikdo následně nevysvětlil.

Související

film Prezidentka (Foto: Zuzana Pánská)

RECENZE: Nudná Prezidentka se drží stereotypů a naivního pohledu na svět

Aňa Geislerová se snaží skloubit vztah s vysoko postavenou funkcí. Jak již dobře známe z jiných snímků, je to velmi náročné a to zejména, když je vztah zatížen nevyrovnaností. Petr Vetchý pak ztělesňuje dobré hodnoty, přičemž stojí v opozici k všeobecnému marasmu okolního světa. Samotný snímek pak smutně vyniká svou až pohádkovou naivitou.

Více souvisejících

Aňa Geislerová Dominik Duka LGBT+ Zdeněk Hřib

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy