Jak šel čas s českými politiky: Někteří se změnili k nepoznání

Praha - Mnozí čeští představitelé jsou v politice už bezmála 20 let. Jakým vývojem za tu dobu prošla jejich vizáž? Někteří se změnili k nepoznání, jiní jsou pořád stejní. Ostatně, sami posuďte, jestli jim to víc sluší teď, nebo před lety...

Zarostlá tvář a zarputilý výraz kdysi zdobily Miroslava Kalouska. I když patří spíše k těm, kdo svůj zevnějšek příliš nemění, přece jen jisté změny, jako třeba jiný typ brýlí, po letech zaznamenáte.

"Když mi začátkem devadesátých let vytýkali, že jsem příliš mladý, tak jsem říkal: To je jediný nedostatek, který se každým dnem zlepšuje," vtipkuje místopředseda TOP 09 Kalousek. "V roce 2000 jsme se oholil, ubylo mi vlasů," dodává.

O vlasy z velké části přišel za posledních 17 let ve vysoké politice i Bohuslav Sobotka. Na čas dokonce nasadil i rovnátka. Prakticky se ale jeho vizáž moc nezměnila.

Zasněný pohled bez brýlí, dlouhé vlasy a už tehdy před 15 lety velmi elegantní. Taková byla zase bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). "Ty brýle už jsem měla, když jsme přišla do sněmovny. Možná mám pár fotek bez brýlí, ale normálně jsem je nosila, to byla možná frajeřina, když jsem chtěla ukázat, že je nepotřebuji," přiznává Němcová.

Takový Zdeněk Škromach v minulosti nosil výrazný knírek. Známější je ale jeho "dnešní" podoba jako bodrého sociálnědemokratického politika. Knírek shodil Škromach před sedmi lety kvůli sázce. A patrně udělal dobře.

Expremiér Petr Nečas před lety připomínal skoro studenta. Jenže na chlapecké tváři postupem let přibylo vrásek a také dost kilogramů. V posledních měsících má ale od stylistů palec nahoru. Po boku novomanželky Jany Nagyové, teď už Nečasové, zhubl a prý se i lépe obléká.

Související

Vláda ČR Komentář

Změní se tuzemská politika? Nečekejme od vlády reformy, ale snahu o udržení se

Není tajemstvím, že politika výrazně ovlivňuje životy lidí. A většina z nás dobře ví, že vždy budou existovat skupiny lidí, kterým bude na politickém systému něco vadit, asi se vždy najdou i lidé, kteří budou kritizovat každou politickou reprezentaci. A asi se vždy najdou tací, kterým bude vadit jakákoliv zmínka o tom, že existují čísla, která něco říkají.

Více souvisejících

politici Miroslav Kalousek Zdeněk Škromach

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy