Kramný může trčet v Egyptě 2 roky. Co na to jeho šéf? Nové info o jedu

Karviná/Hurghada - Petr Kramný, který v hotelu v Hurghádě přišel o svou rodinu, může být v Egyptě držen dva i dva roky. Nyní promluvil jeho zaměstnavatel. Počítají s ním v Hyundai Nošovice? Dávají mu mzdu? A mohou být jedy z automobilky?

Jak dlouho bude Petr Kramný pobývat nedobrovolně v Egyptě, kde je držena jako svědek a zároveň jako hlavní podezřelý. Podle experta na egyptské právo tam může být ještě dva roky. "Po celou dobu ho tam mohou držet bez obvinění," uvedl Kerol Ezzat Bashier pro tyden.cz. To je rána jak pro Kramného, tak pro jeho rodinu a trápí to i jeho zaměstnavatele.

Petr Kramný je totiž stále zaměstnancem nošovické automobilky Hyundai. "Je stále naším zaměstnancem, až se vrátí, tak dořešíme, zda to vyčerpá jako dovolenou, či neplacené volno. I my čekáme na nějaké oficiální informace, do té doby je normálně v pracovním poměru," uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk. Na dotaz, zda bude zaměstnancem i další dva roky, pokud by byl stále držen v Egyptě, Vaněk odpověděl, že je třeba počkat na nějaké oficiální zprávy. Ty ale z Egypta stále nepřichází.

Vaněk se také vyjádřil k tomu, že v médiích se objevují informace, že Kramný si mohl případně jedy opatřit přímo v nošovické automobilce. "Pokud chce někdo trávit, může jedy sehnat v každé lékárně, to nemusí pracovat v automobilce," uvedl Vaněk.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 15 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: S Ficem jsem hovořil. Jeho stav je vážný, to nejtěžší má před sebou

Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy