Kramný musí k psychiatrovi. Předstírá snad duševní poruchu?

Ostrava - Zatčený Petr Kramný, kterého většina České republiky považuje za vraha jeho manželky Moniky a nevinné dcerky Klárky, bude muset projít psychiatricko-psychologickým vyšetřením.

Podezřelý Kramný na vyšetření musí proto, aby psychiatr podle něj mohl obviněného usvědčit z duševní poruchy nebo z toho, že by jí simuloval. Poté musí Kramný projít psychologickým vyšetřením, to zase pomůže s určením nízkého nebo vysokého IQ či duševní poruchy hysterie. Petr K. zatím duševní poruchu nepředstírá. Uvedl to deník Blesk.

Pokud by jeho vyšetření dopadlo negativně, znamenalo by to, že Kramný dokázal při vyvraždění své rodiny udržet naprosto chladnou hlavu a i přesto, že se snažil o dokonalý zločin ho vysoký trest nemine.

Psali jsme: Vazba uvalena: Kramný jde za mříže, důkazy jsou prý dostatečné Psycholožka o Kramném: Pokud zabíjel, je prototypem úkladného vraha  

Policie zadržela Petra Kramného ve středu ráno a obvinila ho z vraždy manželky Moniky a dcery Klárky, které zemřely v loňském roce během dovolené v egyptské Hurghádě.

Šestatřicetiletá Monika Kramná a její osmiletá dcera Klárka zemřely v Egyptě uprostřed léta na hotelovém pokoji v Hurghadě. Mluví se o tom, že byly otráveny. Petr Kramný od začátku případu vinu popíral a hovořil o tom, že za smrt jeho rodiny možná může hotelový personál.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný Úmrtí Čechů v zahraničí psychiatrie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy