Problémy s advokátem pro Kramného: Co se stalo?

Ostrava - Hájit Petra Kramného, který čelí obvinění, že zavraždil svou manželku Moniku a dceru Klárku nebude lehká práce. Žádnému advokátovi se do toho ani nechtělo. Kramný tak má advokáta ex offo.

Hájit Petra Kramného nebude lehká práce. Renomovaní právníci se shodují, že na tomto mediálně ostře sledovaném procesu mohou jen ztratit.

Podle informací deníku Blesk rodina sháněla Kramnému dobrého advokáta, všichni ale odmítli. Nakonec mu tedy byl přidělen advokát z úřední moci (ex offo). Je jím JUDr. Jaromír Richter. 

"Jsem obhájce, tak se k tomu samozřejmě musím stavět tak, že klient není vinen. Nepřiznal se. Zatím postrádám jakýkoliv důkaz, který by mého klienta mohl v tuto chvíli usvědčit," sdělil Richter již dříve Blesku.

Psali jsme: Kramný musí k psychiatrovi. Předstírá snad duševní poruchu?  

Petr Kramný svou vinu na smrti manželky a dcery stále popírá. Tvrdí, že s jejich otravou nemá nic společného. Jeho rodina za ním stále stojí.

Kriminalisté ale uvedli, že mají důvěryhodné důkazy o tom, že Kramný vraždil. Zatím je ale neukázali. Bude-li Kramný shledán viným z vyvraždění své vlastní rodiny, hrozí mu výjimečný trest, dokonce i doživotí.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy