Nová fakta: Čtěte, jaké důkazy má policie na Kramného

Ostrava - Petr Kramný čelí obvinění, že zavraždil svou manželku Moniku a dceru Kláru. Toto obvinění přitom podle jeho obhájce Jaromíra Richtera stojí na pochybných základech.

Policie zřejmě stále nemá dostatek důkazů, aby mohla vzniknout neprůstřelná obžaloba. Naznačil to Kramného advokát v rozhovoru pro týden.cz. Podobné informace má i TV Nova, podle které policie dál shání důkazy.

Šestatřicetiletá Monika a osmiletá Klára zemřely loni na konci července na dovolené v egyptské Hurghadě. Pravděpodobně byly otráveny kyanidem. Po krátké hospitalizaci přežil jen Petr Kramný, manžel a otec zemřelých. Ačkoli od samého začátku vdovec Kramný tvrdí, že s úmrtím svých milovaných neměl nic společného, nyní se z hlavního podezřelého stal obviněný. Minulý týden ho soud dokonce poslal do vazební věznice, neboť hrozilo riziko, že by utekl ze země, či by mohl ovlivňoval důležité svědky.

Jak však uvedl jeho obhájce, obvinění jeho klienta stojí na pochybných základech. Důkazy proti Kramnému mají být závěry pitvy a tvrzení několika osob.

Psali jsme: Psycholožka o Kramném: Pokud zabíjel, je prototypem úkladného vraha Kramný musí k psychiatrovi. Předstírá snad duševní poruchu?  

"Trestní stíhání bylo teprve zahájeno, takže relevantní důkazy budou muset být teprve shromážděny," uvedl pro Týden.cz Richter s tím, že například z pitevního nálezu zatím vyplývá jen to, že došlo k úmrtí.

"A to je všechno. Proto jsme právě v rámci vzetí do vazby poukazovali na to, že okolnosti, které policie zjistila, se nevážou ke způsobu provedení trestného činu v Egyptě. Jsou to všechno podklady, které policie zjistila v České republice - neprokazují událost, která se odehrála v Egyptě," uvedl v rozhovoru. Proti Kramnému navíc vypovídaly zřejmě nějaké kamarádky.

Kramného vazba podle jeho obhájce překvapila. Poté, co egyptské úřady případ odložily a on se mohl vrátit po nuceném pobytu do Česka, byl prý policii celou dobu plně k dispozici a nečekal, že po takové době nedojde k obvinění. Na jakou konkrétní stopu, kvůli níž Kramný putoval do vazební věznice v Ostravě, čeští vyšetřovatelé přišli, to zatím není jisté.

Vyšetřovatelé teď obvolávají všechny, kdo byli s Kramným v kontaktu - tedy všechny, koho měl v telefonu. Podle informací TV Nova jde například i o jeho bývalé spolupracovníky. Naznačuje to, že jeho mobil mohl být buď odposloucháván nebo si vyšetřovatelé zjišťují z výpisů volání, kdo je kdo a v jakém postavení byl vůči Kramnému.

Vyšetřování může ještě několik měsíců trvat, než policie předá spis žalobci, ten poté vypracuje obžalobu a podá ji soudu. Teprve pak může být nařízeno hlavní líčení.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný Úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vlak tam neměl co dělat, naznačil ministr příčinu tragické nehody u Nových Zámků

Tragickou čtvrteční srážku vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku pravděpodobně způsobilo selhání lidského faktoru. Vlak podle předběžných informací jel po koleji, která měla být po předchozích vydatných deštích mimo provoz. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy