Smrt Češek v Egyptě: Nové informace... Čachry s pasem a plány na útěk?

Ostrava - Petr Kramný chtěl prý po smrti své manželky Moniky a dcery Klárky z Egypta zmizet. Nevěřil totiž, že ho egyptské úřady někdy pustí zpátky do Česka. Vyšetřovatelé potvrdili, že měl v úmyslu vycestovat na cizí cestovní pas.

Dokonce kvůli tomu byl v kontaktu s někým, kdo mu ho měl poskytnout. Jenže vše nakonec dopadlo jinak. "Pomáhal mu dobrý kamarád z Česka. Měli domluveno, že přiletí, přiveze mu cizí pas a pak spolu odletí," prozradil televizi Nova zdroj, který je dobře obeznámený s celou kauzou.

Informaci potvrdil i státní zástupce, který má kauzu na starosti. "Určitě tam figurovala nějaká osoba, která se zdržovala v Egyptě. Jeho plán spočíval v tom, že by se z Egypta dostal na platný cestovní pas jiného člověka," uvedl pro iDnes.cz státní zástupce Vít Legerský.

Kamarád tedy zřejmě už do Egypta odletěl. Jenže pak se stalo něco, co Kramný ani jeho kamarád nečekali. "Egyptské úřady ho znenadání pustily na svobodu. Těsně před tím, než chtěl na cizí pas odletět," dodal zdroj.

Advokátka Petra Kramného Jana Rejžková tvrdí, že útěk neplánoval Kramný. "On nic neplánoval. On ne," uvedla pro iDnes.cz. Vše tedy údajně zosnoval onen dobrý kamarád.

Kramný byl tou dobou podezřelý z vraždy své manželky a dcery. Kamarád, který mu chtěl pomoci s útěkem, by se tedy sám dopustili trestného činu. Nakonec se ale Kramný z Egypta dostal legální cestou. Tři měsíce od tragédie.

V Česku na svobodě ale dlouho nepobyl. Policie ho obvinila z dvojnásobné vraždy. Od té doby je ve vazbě.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný Úmrtí Čechů v zahraničí

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Plzeň

Třetí koalice sestavena. Plzeňský kraj už ví, kdo jej povede

Plzeňský kraj bude v příštím období řízen koalicí ANO, STAN a Pro náš kraj. Vyjednavači těchto stran se dnes dohodli na spolupráci, ale termín podpisu koaliční smlouvy zatím neuvedli. V 55členném zastupitelstvu bude mít koalice dohromady 36 mandátů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Magdalena Davis

Vedení Zelených po debaklu ve volbách rezignovalo

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.

před 10 hodinami

Jiří Čunek (KDU - ČSL)

Čunek označil volby za neúspěch. Mluví o cunami hnutí ANO

Jiří Čunek, lídr koalice K21 Zlínský kraj 21. století (KDU-ČSL), označil výsledek voleb za neúspěch své koalice a popsal ho jako "cunami hnutí ANO." Prohlásil to ve volebním štábu poté, co ANO vyhrálo krajské volby ve Zlínském kraji se ziskem 20 mandátů v zastupitelstvu, které má celkem 45 členů.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

ANO bude s jistotou vládnout v Moravskoslezském a Karlovarském kraji. Jinde ho čekají náročná jednání

Hnutí ANO má největší šanci na založení vládnoucí koalice – a tím pádem i na zisk postu hejtmana – hned v několika krajích. V jiných bude muset bojovat, ve dvou je prakticky bez šance.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy