Egyptský soud mě osvobodil, jsem obětí policie, tvrdí Kramný

Praha - Kauza Kramný už trvá přes rok. Petr Kramný, kterého česká policie obvinila z vraždy své manželky a dcery, sedí ve vazbě a tvrdí, že je nevinný. Teď poskytl rozsáhlou zpověď, v níž se nachází hned několik zajímavých pasáží.

Petr Kramný už má za sebou soud. Alespoň to tvrdí on a jeho právnička. Údajně měl proběhnout v Egyptě a zprostit ho jakékoliv viny. "Dokonce proběhl v Egyptě soud a na jeho základě jsem byl zproštěn veškerého podezření a propuštěn do ČR," tvrdí Kramný v rozhovoru pro Zlínský deník.

Podle jeho advokátky Jany Rejžkové proběhl soud letos v květnu a to už byl Kramný dávno v Česku, respektive v české vazbě! V žádném případě tedy z Egypta nebyl propuštěn do Česka na základě rozhodnutí soudu. "Česká policie se o vyšetřování v Egyptě nezajímá, zjistila jsem si to sama. Soud proběhl koncem letošního května a papíry z něho jsou na cestě sem," uvedla Blesku Jana Rejžková.

Z egyptské strany Petr Kramný nebyl z ničeho obviněn, proto není ani příliš logické, že by se jeho případem zabýval soud. To potvrzuje i advokátka rodiny Moniky Kramné Klára Long Slámová. Ta naznačila, že Petr Kramný zůstával v Egyptě z toho důvodu, že byl prověřovaný, ale nakonec žádné obvinění vzneseno nebylo.

Nesedí ani Kramného vyjádření o egyptském vyšetřování. "Měl jsem obavu, že policie v Egyptě by mohla něco zanedbat. Opak je pravdou. Policie v Egyptě nejenom že zajistila všechny vzorky, důkazy z pokoje včetně fotodokumentace, ale také vyslechla všechny důležité svědky," řekl Zlínskému deníku Kramný.

Jenže před rokem si Kramný na přístup Egypťanů stěžoval! "Egyptská policie mě prohlásila z 60% za vraha. Přitom mi policie řekla, že jsem tu jako svědek. Nechápu, proč se mnou nikdo nemluví," svěřil se 7. září a pak to několikrát zopakoval. 

Asi tři týdny před tím Kramný vyjádřil obavy z toho, že se Egypťané snaží vyšetřování zmanipulovat. "Od samého začátku schválně zdržujou,aby se nezjistilo, že tady něco řeknou a výsledky v Česku budou jiné. Myslím si to! Je to jedna velká lež od začátku. Nechápu to," obvinil tehdy egyptské úřady Kramný.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Magdalena Davis

Vedení Zelených po debaklu ve volbách rezignovalo

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.

před 8 hodinami

Jiří Čunek (KDU - ČSL)

Čunek označil volby za neúspěch. Mluví o cunami hnutí ANO

Jiří Čunek, lídr koalice K21 Zlínský kraj 21. století (KDU-ČSL), označil výsledek voleb za neúspěch své koalice a popsal ho jako "cunami hnutí ANO." Prohlásil to ve volebním štábu poté, co ANO vyhrálo krajské volby ve Zlínském kraji se ziskem 20 mandátů v zastupitelstvu, které má celkem 45 členů.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

Senátní volby překonaly historický rekord. V prvním kole bylo zvoleno pět senátorů

Senátní volby vyhrálo většinově hnutí ANO. Hned v prvním kole bylo zvoleno celkem pět kandidátů, což je nejvíce v historii. Voleb účast činila po sečtení naprosté většiny hlasů 30,44 %.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy