Kramný promluvil: Monika měla mnoho tajemství, nevěděl jsem o nich

Karviná - Monika Kramná vedla dvojí život. Připustil to v rozhovoru i Petr Kramný, který řekl, že měla mnoho tajemství, o kterých neměl ani tušení. Ten už téměř půl roku sedí ve vazbě obviněný právě z vraždy své manželky a dcery Klárky na dovolené v egyptské Hurghadě.

Manželství Moniky a Petra Kramných zřejmě pořádně skřípalo. Manželé se s většinou věcí vzájemně svěřují, ale Monika měla před svým mužem celou řadu tajemství. Některá se Kramný dozvídá až nyní ve vazební cele.

"O tom, že Monika brala léky, které se předepisují na potlačení deprese, jsem neměl ani tušení. Zjišťuji, že Monika měla mnoho tajemství a jedno z nich bylo užívání léku potlačujícího deprese," uvedl v rozhovoru pro Zlínský deník Petr Kramný.

Dalším tajemstvím mohlo být to, že podle kamarádek a známých vedla dvojí život a dokonce měla mít i milence. "Nechtěla ale rozbít manželství a domnívala se, že manžel o nevěře neví. Teď už vím, že to věděl," svěřila se před časem Mf Dnes jedna z jejích kamarádek. Advokátka Petra Kramného Jana Rejžková ale říká, že se Kramný o Moničině nevěře dozvěděl až po její smrti.

Petru Kramnému i vadilo to, že Monika měla na svém facebookovém profilu v přátelích 57 neznámých mužů. "Vím o tom, že měla jeden Facebook a jednu dobu jsme se kvůli tomu i pohádali, když jsem přišel na to, že tam má 57 neznámých chlapů, které jsem v životě neviděl. Dal jsem jí na výběr. Buď já, a nebo facebook," uvedl Kramný ještě před tím, než ho vzali do vazby. Kramný nezastíral, že mu to velmi vadilo. Dokonce prý dal Monice ultimátum, že buď ona a nebo facebook.

Kramný možná ani netušil, že jeho žena se chce stát modelkou a dokonce nafotila i některé lechtivé fotky.

Jestli toto byly důvody, aby byla Monika Kramná zavražděna, není jasné. Monika a Klárka Kramné zemřely v hotelovém pokoji za nejasných okolností v noci z 29. na 30. července loňského roku. Egyptští vyšetřovatelé nikoho z vraždy neobvinili a případ odložili, později se ale případem začali znovu zabývat. Advokátka Petra Kramného Jana Rejžková tvrdí, že dokonce proběhl v Egyptě už soud a ten zbavil jakýkoliv obvinění jejího klienta, tedy Petra Kramného.

Nezávisle na egyptském vyšetřování vyšetřuje smrt dvou Češek v egyptské Hurghadě i česká policie. Ta po několika měsících od jejich smrti obvinila a zadržela manžela a otce obou žen Petra Kramného. Soud ho následně poslal do vazby, kde už je téměř půl roku.

Související

Petr Kramný u soudu

Petr Kramný zůstane ve vězení. Soud zamítl návrh na obnovu řízení

Senát Krajského soudu v Ostravě dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného odsouzeného k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery o dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu odsouzený a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit.
Petr Kramný u soudu.

Žalobce je proti obnově řízení v Kramného kauze, advokátka na tom trvá

Krajský soud v Ostravě ukončil dokazování v projednávání návrhu na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Státní zástupce Vít Legerský žádá, aby soud návrh na obnovu řízení zamítl. Kramný prý nepředložil žádné nové důkazy. Naopak advokátka odsouzeného Jana Rejžková je přesvědčena o opaku. Nové posudky podle ní vylučují elektrický proud jako příčinu smrti. 

Více souvisejících

Petr Kramný

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Magdalena Davis

Vedení Zelených po debaklu ve volbách rezignovalo

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.

před 6 hodinami

Jiří Čunek (KDU - ČSL)

Čunek označil volby za neúspěch. Mluví o cunami hnutí ANO

Jiří Čunek, lídr koalice K21 Zlínský kraj 21. století (KDU-ČSL), označil výsledek voleb za neúspěch své koalice a popsal ho jako "cunami hnutí ANO." Prohlásil to ve volebním štábu poté, co ANO vyhrálo krajské volby ve Zlínském kraji se ziskem 20 mandátů v zastupitelstvu, které má celkem 45 členů.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy