České aktivity Aholdu se dostaly do ztráty

Praha/Zaandam (Nizozemsko) - Provozní zisk nizozemského řetězce Ahold se v České republice v období od ledna do září bez zahrnutí mimořádných položek meziročně snížil o 22 procent na 14 milionů eur (386,8 milionu Kč). Provozní zisk celé skupiny Ahold za tři čtvrtletí bez zahrnutí jednorázových položek klesl o devět procent na 965 milionů eur.

Ahold v Česku provozuje supermarkety a hypermarkety Albert. K letošnímu 1. srpnu navíc dokončil akvizici ztrátových prodejen Interspar, které v tuzemsku provozovala rakouská společnost SPAR. Za převzetí těchto prodejen Ahold zaplatil 5,2 miliardy Kč.

Čisté tržby Aholdu ve třech čtvrtletích klesly téměř o dvě procenta na 1,09 miliardy eur (30,1 miliardy Kč). V samotném třetím čtvrtletí však meziročně stouply o více než desetinu a dostaly se na 367 milionů eur, sdělil Ahold v tiskové zprávě.

"V České republice pokračujeme v integraci aktivit SPAR. Těší nás výkon těchto obchodů, které měníme na značku Albert. Očekáváme, že všechny obchody projdou touto přeměnou do konce prvního čtvrtletí příštího roku," uvedl generální ředitel Aholdu Dick Boer.

„V tomto čtvrtletí jsme zaznamenali zlepšující se trend prodeje ve Spojených státech a Nizozemsku a náš zisk zůstal oproti předchozímu období na stejné úrovni, přičemž do výsledku nezapočítáváme dopad akvizice prodejen SPAR," dodal Boer.

Související

Supermarket Albert

Ahold v potížích. Zisk klesá, majitele obchodů Albert poškodily stávky

Maloobchodní společnosti Ahold Delhaize, která v České republice vlastní supermarkety a hypermarkety Albert, klesl ve druhém čtvrtletí provozní zisk meziročně o 11 procent na 594 milionů eur (asi 15,3 miliardy Kč). Hospodaření nadnárodní firmy poškodily dubnové stávky v některých jejích obchodech ve Spojených státech.
Soudy, ilustrační fotografie

Soud potvrdil dvoumilionové pokuty pro Ahold a Kaufland

Brno - Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 800.000 korun pro Ahold, který provozuje prodejny Albert, a 1,08 milionu pro Kaufland. Řetězce tak prohrály spor se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI), která jim sečetla několik prohřešků.

Více souvisejících

ahold Albert firmy

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Izraelská armáda

Izrael opatrně rozšířil operace v Rafahu, Nechce naštvat Bidena

Izraelský bezpečnostní kabinet schválil "mírné rozšíření" operací armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Zároveň nařídil svým vyjednavačům pokračovat ve snahách o uzavření dohody o výměně rukojmí s militantním hnutím Hamás. S odvoláním na server Axios o tom v pátek informovala agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

MS v hokeji

Švýcaři si v úvodu bez potíží poradili s Nory, Němci dali Slovákům lekci z produktivity

Dvěma odpoledními zápasy vypuklo v pátek v pořadí již 87. mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Praze a Ostravě. Prvními mužstvy, která se střetla v rámci pražské skupiny A, byla mužstva Švýcarska a Norska. V tomto duelu nakonec k žádnému překvapení nedošlo, přestože po první třetině byl stav nerozhodný 1:1. Druhá třetina ale byla v režii favoritů ze Švýcarska, když v ní díky brankám Löffela, Sentelera a Scherweye šli postupně do vedení 4:1. Niederreiter pak přidal poslední pátou švýcarskou branku, Norové už jen korigovali na konečných 5:2. To v Ostravě se hrál do konce druhé třetiny vyrovnaný duel, když se Slovákům v zápase s Němci podařilo dorovnat z 0:2 na 2:2. Závěrečná třetina ale ukázala, že stříbrní medailisté z posledního šampionátu byli více produktivní a nakonec to i přes snahu Slováků dotáhli k výhře 4:6. 

před 9 hodinami

před 15 hodinami

Česko - Finsko 1:0 (po sn)

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

včera

včera

včera

včera

včera

Polární záři mohou vidět i lidé z Česka, upozornili meteorologové

Z ČR může být dnes večer možné pozorovat polární záři, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek na sociální síti X. Podmínky budou dobré, v noci má být totiž jasno.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy