Do Médea Group a vydavatelství Empresa Media vstupuje čínský investor CEFC

Praha - Jedna z největších soukromých čínských a světových investičních společností CEFC China Energy Company Limited se stává strategickým partnerem největší tuzemské komunikační skupiny Médea Group a čtvrtého největšího mediálního koncernu v ČR společnosti Empresa Media, která v ČR provozuje televizní skupinu Barrandov, je významným vydavatelem periodického tisku a provozuje elektronický deník.

Společnosti CEFC China Energy Company Limited na straně jedné a Empresa Media a Médea Group na straně druhé podepsaly smlouvu o strategické spolupráci, na základě nichž CEFC kapitálově vstupuje do společností Médea Group a Empresa Media.

V rámci uzavíraného partnerství získá společnost CEFC minoritní podíl ve zmíněných společnostech.  V rámci tohoto partnerství bude CEFC působit jako strategický a finanční partner a dosavadní jediný majitel společností Médea Group a Empresa Media, Mgr. Jaromír Soukup, bude partnerem, který bude řídit obchodní, mediální a provozní aktivity společného uskupení.

„CEFC je zcela mimořádně silným finančním a strategickým partnerem a partnerství s ním umožní další rozvoj naší mediální skupiny. Již v průběhu léta televizní skupina Barrandov významně zvýšila svůj podíl na trhu a partnerství s CEFC nám umožní další rozvoj naší televize, tiskových i dalších médií. Zároveň budeme posilovat naše postavení na trhu elektronických médii s ohledem na technologický náskok a know-how CEFC.  A také touto cestou získáváme partnera, o kterého se můžeme opřít i při posilování naší pozice na trhu nákupu a prodeje reklamního prostoru v médiích a v dalších marketingových službách pro naše klienty. CEFC je soukromou společností, jejíž vize jsou mi velmi blízké a sympatické.  Na partnerství s CEFC se velmi těším," říká předseda představenstva společností Barrandov Televizní Studio, Empresa Media a Médea Group, Mgr. Jaromír Soukup.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo dosáhnout dohody s partnery takové velikosti a významu, jako jsou Médea Group a Empresa Media. Pevně věříme, že díky naší spolupráci se pozice na trhu v případě koncernu Médea Group upevní a v případě Empresa Media dále poroste, a společně navážeme na úspěchy, kterých náš partner již dosáhl. V obou společnostech vidíme velký potenciál, stejně tak máme velkou důvěru ve stávající management. Máme také velký respekt k vyspělosti mediálního trhu v České republice a chceme napomoci jeho dalšímu rozvoji a vývoji," řekl Chan Chauto, prezident CEFC.

Související

Jaromír Soukup

Mediaguru: Soukupova Médea čelí insolvenčnímu řízení

Městský soud v Praze v pátek zahájil insolvenční řízení s agenturou Médea Jaromíra Soukupa. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podaly společnosti Cinema City Czech, Cinexpress a Knowlimits Group. Upozornil na to server Mediaguru. 

Více souvisejících

Médea Group Empresa Media

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy