Pivovary Lobkowicz chtějí v Číně získat další zákazníky

Praha - Společnost Pivovary Lobkowicz by ráda ještě víc expandovala na čínský trh, uvedl dnes její generální ředitel Zdeněk Radil. Pomoci by jí v tom mohla skutečnost, že se před pár týdny jejím akcionářem stala čínská fírma CEFC.

"Nyní vyvážíme tisíce hektolitrů piva za řádově desítky milionů korun, doufáme ale, že by objemy by mohly být několikanásobně vyšší," řekl Radil s tím, že jasněji by mohlo být již v závěru tohoto týdne. Společnost vyváží na čínský strh již osm let a zpočátku prý trvalo například celý rok a půl, než uzavřela prvotní kontrakt.

CEFC je šestou největší privátní společností v Číně, v září firma oznámila masivní investice v České republice.

"V supermarketech zatím nejsme, jsme v restauracích, zejména těch lepších, naše pivo se tady běžně prodává v přepočtu za 200 korun za půllitr, takže je to dost exkluzivní zboží. Věříme ale, že díky našemu novému akcionáři se dostaneme i do řetězců," uvedl Radil. Čínské chutě se podle něj od těch českých liší, Češi preferují hořká piva, která v Číně tolik populární nejsou.

Radil řekl, že na čínský trh se firmě podařilo v konkurenci mezinárodních gigantů proniknout i díky tomu, že do Číny již dorazila obliba menších nezávislých značek.

Číňané prý nejsou příliš velcí pijáci piva, nicméně situace se poměrně dynamicky mění. "Čína je jeden z mála světových trhů, kde spotřeba piva v absolutních číslech roste, za posledních pět let to je zhruba o pět procent ročně," dodal.

Související

Pivo

Pivovar Protivín zvýšil tržby i zisk, výstav nezveřejnil

Pivovar Protivín měl v roce 2018 tržby 289,2 milionu korun, meziročně o 32 procent vyšší. Provozní zisk mu stoupl o 62 procent na 9,6 milionu Kč. Krátkodobé závazky měl pivovar 106,2 milionu korun. Vyplývá to z údajů zveřejněných ve Sbírce listin. Výstav v ní podnik neuvedl. Pivovar patří do skupiny Pivovary Lobkowicz Group (PLG). Skupinu ovládá čínská společnost Citic.
Ilustrační foto

Tři české pivovary uzavíraly dohody o zákazu exportu, pokutě se vyhnuly

Brno - Tři české pivovarské skupiny uzavíraly se svými odběrateli dohody o zákazu exportu piva. Po zásahu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ale dohody zrušily a vyhnuly se tak pokutě. Vyplývá to z výroční zprávy ÚOHS za loňský rok. Konkrétně šlo o Budějovický Budvar a skupiny PMS Přerov a Pivovary Lobkowicz.

Více souvisejících

Pivovary Lobkowicz Čína Pivo

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy