Mikropůjčka roku 2015 – známe výsledky

PR - Analytici odborného finančního magazínu Finparada.cz zveřejnili výsledky svého hodnocení „Finanční produkt roku“, jehož součástí je nově i hodnocení rychlých nebankovních půjček, tzv. mikropůjček. Jak toto hodnocení dopadlo, to Vám povíme níže…

Co analytici hodnotili?

Komentáře k jednotlivým umístěním napovídají, že se analytici webu Finparada.cz se při hodnocení tzv. mikropůjček zaměřili na:

* dostupnost půjčky (výše půjčky, splatnost)* flexibilitu půjčky (např. možnost prodloužení splatnosti půjčky* marketingové akce* fakt, jestli daná nebankovní společnost je či není členem Asociace poskytovatelů nebankovních úvěrůPořadí nejlepších mikropůjček je následující:

1. Zaplo Finance 2. Kouzelná půjčka3. Via SMS

Další pořadí, ani úroveň rozestupů od jednotlivých příček (např. bodovým hodnocením) nebyly zveřejněny.

K příležitosti vyhlášení výsledků nového ročníku „Finanční produkt roku" jsme se rozhodli podívat se na nabídky nebankovních společností podrobněji. Co jsme zjistili? To se dozvíte na níže uvedených řádcích.

Celková situace na trhu s nebankovními půjčkami? Musíte mít důvěru

Na trhu s nebankovními půjčkami stále existují rozdíly mezi nabídkami pro nové a stávající zákazníci, kdy lidé, kteří si u nebankovních společností půjčují poprvé, jen zřídka mají možnost získat více jak 5 000 Kč.

Prozkoumali jsme nabídky 45 nebankovních společností, 36 z nich na svých webech komunikuje (v kalkulačce, smluvních podmínkách či na jiném místě) omezení pro nové klienty, kdy pouze 2 společnosti nabízí novým klientům půjčku 10 000 Kč a více. 38 ze zkoumaných společností rovněž uvádí omezení týkající se způsobu převodu peněz, kdy 5 nebankovních společností zasílá novým klientům půjčené finance výhradně poštovní poukázkou.

Naproti tomu, jestliže si u nebankovních společností půjčujte a splácíte pravidelně, zpřístupní se Vám nabídky, v rámci kterých můžete získat částku až 50 000 Kč se splatností (půjčku na tuto částku poskytuje Kouzelná půjčka).

Důležité je i to, podle jaké právní úpravy je půjčka poskytnuta

Půjčky do 5 000 Kč mohou nebankovní společnosti nabízet dle občanského zákoníku, který je poměrně benevolentní k používání nekalých praktik, jako jsou ručení směnkou, podpis rozhodčí doložky či zatajování poplatků. V praxi dochází i k situacím, kdy jsou i půjčky na vyšší částky poskytovány dle občanského zákoníku (nebankovní společnost místo jedné půjčky např. na 10 000 Kč

poskytne 2 půjčky na částky 5 000 Kč). Spotřebitelé by se tedy při výběru půjčky měli rozhodovat i

Související

7 rizik při registraci domény

7 rizik při registraci domény

Komerční sdělení - Doména představuje důležitou součást obchodní značky. Přesto řada lidí nedbá na její správné zabezpečení. V článku najdete přehled nejčastějších případů zneužití či odcizení domény a doporučení, jak jim předcházet. Aby vaše doména byla skutečně vaše.

Více souvisejících

komerční sdělení půjčky CZK

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 43 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy