Singer usiluje o post v evropské rozvojové bance, už podal přihlášku

Praha - V polovině letošního roku vyprší guvernérovi České národní banky Miroslavu Singerovi (47) mandát a podle informací serveru HlídacíPes.org se již uchází o místo viceguvernéra Rozvojové banky Rady Evropy (CEB).

Kandidaturu v CEB za Česko nabídlo Singerovi ministerstvo financí. Guvernér ČNB již podal přihlášku do výběrového řízení. V CEB jsou tři posty viceguvernérů, vyhlášena jsou nyní výběrová řízení na dva z nich.

"Byla by to pro mě zajímavá možnost působit v regionech, kde jsem již jako guvernér rád podporoval rozvoj místních centrálních bank, a také příležitost pracovat v jiném typu finanční instituce než doposud," sdělil serveru Singer. "Ovšem jak to dopadne, se teprve uvidí, kandidátů na tu pozici rozhodně není málo," doplnil.

CEB nabízí půjčky státům, a to například na sociální bydlení, modernizace nemocnic nebo rekonstrukce památek, ale i třeba v případě živelních pohrom.

Singer před působením v ČNB pracoval mimo jiné v Národohospodářském ústavu AV ČR a Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studie UK (CERGE-EI).

Související

Miroslav Singer, bývalý guvernér ČNB

Praha má nový tým investičních expertů, členem je i exguvernér ČNB Singer

Vedení hlavního města ustavilo investiční expertní výbor své organizace Pražská developerská společnost (PDS). Fungovat bude jako poradní sbor ředitele a jedním z jeho pěti členů bude bývalý guvernér České národní banky (ČNB) Miroslav Singer. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválili pražští radní.
Miroslav Singer, guvernér ČNB

Česko má v rámci Evropy jedno "nej". Odborník řekl, zdali to krize změní

Českou politickou scénu zmítají dohady o výši schodku státního rozpočtu, který by měl činit 500 miliard korun. Návrh příslušného zákona byl zatím Poslaneckou sněmovnou puštěný do druhého čtení. Zda je skutečně nutné, aby se erár nacházel v půlbilionovém mínusu, nejsou zajedno ani ekonomičtí experti. Exguvernér ČNB Miroslav Singer tuto myšlenku například podporuje.

Více souvisejících

Miroslav Singer ČNB CEB (Rozvojová banka Rady Evropy)

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 44 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy