RegioJetu letos vzrostl počet cestujících o 25 procent, spoje chce dál rozšiřovat

Praha - Regiojet podnikatele Radima Jančury oproti loňsku provozuje více linek a na některých přidal vagóny. Je to znát na nárůstu počtu cestujících v prvním pololetí 2016 v Česku a na Slovensku.

Železničnímu dopravci v dálkových vlacích vzrostl počet cestujících o čtvrtinu na 2,3 milionu lidí, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Aleš Ondrůj.

Do statistiky jsou započítané pouze dálkové vlaky v Česku a na Slovensku bez regionální linky Bratislava - Komárno, kterou si objednává slovenský stát. V Česku převezly 1,76 milionu lidí, na Slovensku 540.000. "I za celý rok předpokládáme celkový růst okolo 25 procent," uvedl Jančura.

Psali jsme:
Tohle je podpásovka, vytáhl to na mě Chovanec. Jančura vysvětluje, jak je to s ním a Kotlebou
Jančura přiznal: Jeden kmotr je stále mezi námi, a je to...
 

Žluté vlaky jezdí mezi Prahou, Ostravskem a severním Slovenskem až do Košic, dále na lince z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště a na Slovensku také mezi Bratislavou a Košicemi, některé spoje zajíždí do Zvolena. Nově chce Jančura vstoupit od prosince na trať Praha - Brno a dále do Bratislavy a také přes Břeclav do Starého Města.

Aktuálně má dopravce téměř 250 vagónů, mimo jiné naposledy pořídil 25 velkoprostorových vozů od švýcarských drah. Ty aktuálně převáží do ČR.

Související

České dráhy, ilustrační fotografie.

České dráhy podle Evropské komise poškodily firmu Regiojet

Evropská komise (EK) obvinila České dráhy (ČD) a rakouského železničního dopravce ÖBB, že uzavřeli tajnou dohodu o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého provozovatele RegioJet. Komise dnes uvedla, že český podnik s rakouským uzavřely tajná ujednání s cílem narušit hospodářskou soutěž na trhu osobní železniční dopravy, oběma proto zaslala takzvané prohlášení o námitkách.
Vlaky

České dráhy před Vánocemi posílí další dálkové linky

České dráhy navýší před Vánocemi kapacitu několika dálkových linek. Místa přidají například na trase z Prahy do Olomouce či Luhačovic, posíleny budou také spoje z metropole na západ Čech. Reagují tak na zvýšený zájem cestujících, informovaly dnes dráhy. Státní dopravce, stejně jako ostatní dopravci, před Vánocemi postupně obnovují část dříve zrušených spojů.

Více souvisejících

regiojet Radim Jančura železnice

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 3 minutami

před 3 minutami

před 4 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy