Hospodářské noviny změnily vzhled

Praha - Hospodářské noviny vyšly v pondělí v nové grafické podobě. Změnily emblém, mají robustnější titulky u článků, přibyly barvy, grafické prvky, ilustrace a naopak zmizel slogan na titulní straně.

Na změnách vydavatelství Economia spolupracovalo se společností Cases i Associats z Barcelony, která navrhovala například design novin jako Independent, Corriere della Serra nebo největších evropských byznysových novin Il Sole 24 Ore.

„Obyčejnými novinami lidé proletí jako tunelem, kde všechno kolem vypadá od začátku do konce stejně. Nové HN jsou jiné. Mají rytmus, relevantní témata dostávají podstatně větší prostor, jde se u nich do hloubky. Velká a důležitá témata nikdo nepřehlédne a to, co stojí za to vědět, nebude muset pracně hledat,“ tvrdí Francisco Amaral, představitel firmy Cases i Associats.

„Z naší společné mnohaměsíční práce vznikly noviny, které - jak věřím - budou nejen daleko modernější a atraktivnější, ale také přehlednější a lépe zorganizované," uvedl před několika dny šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šimůnek.

Hospodářské noviny četlo v prvním čtvrtletí podle údajů Media Projektu v průměru 234 tisíc lidí. To bylo o téměř 19 procent více než před rokem a list se tak dostal před Lidové noviny. Mírný vzestup zaznamenalo také Právo, ostatní deníky šly se čteností dolů.

Související

Volební sjezd KDU-ČSL 2017

Přestřelka na twitteru. Komentátor odrazoval lidovce od koalice se Starosty

Praha - Komentátor Hospodářských novin David Klimeš se snaží apelovat na KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a Starosty a nezávislé Petra Gazdíka, aby nešly do voleb jako volební koalice. Podle něj hrozí, že případné propadlé hlasy půjdou ve prospěch KSČM a hnutí ANO Andreje Babiše. Bělobrádek jeho výtky odmítá, prý akorát odrazuje voliče.

Více souvisejících

hospodářské noviny

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy