Sazka uvažuje o primární emisi akcií na londýnské burze

Praha - Sazka uvažuje o primární emisi akcií na londýnské burze, která by jí pomohla financovat rozvoj na stávajících trzích i vstup na nové trhy. Sazku vlastní skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka a EMMA Capital podnikatele Jiřího Šmejce.

Generální ředitel Sazky Robert Chvátal podle agentury Reuters označil primární emisi akcií za jednu z možností, o které firma v rámci podpory svého růstu uvažuje.

KKCG má v Sazce podíl 75 procent, EMMA čtvrtinu. Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě, podíly drží v největší řecké sázkové společnosti OPAP (necelých 35 procent), v italské loterii Lottoitalia (32,5 procenta) a stoprocentní podíl v loterii Sazka v Česku.

Menšinové podíly vlastní v rakouských společnostech Casinos Austria a Österreichische Lotterien. Objem sázek ve všech firmách vlastněných Sazka Group loni překročil 16 miliard eur (zhruba 410 miliard korun). Počet prodejních míst dosáhl asi 62.000.

Investiční skupina KKCG se investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti těžby ropy a zemního plynu, na loterijní průmysl, cestovní ruch a na investice do nových technologií. EMMA Capital se zaměřuje na investice zejména do sféry maloobchodu. Kromě toho EMMA vlastní 11,37 procenta ve skupině Home Credit.

Související

Více souvisejících

Sazka burza KKCG EMMA Capital Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 6 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy