Klub nejbohatších: Přes 100 miliard dolarů mají jen Bezos a Gates, o bohatství mohou brzy přijít

Majetek spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese, který kdysi býval nejbohatším člověkem světa, znovu dosáhl hranice 100 miliard USD (2,3 bilionu Kč). Gates se tak stal druhým členem klubu bohatých s majetkem přes 100 miliard USD, spolu se zakladatelem internetového obchodu Amazon.com Jeffem Bezosem, uvedla agentura Bloomberg.

Bloomberg sleduje majetek 2800 miliardářů. Majetek 145 z nich je vyšší než deset miliard USD.

Majetek Gatese již jednou dosáhl hranice 100 miliard USD, a to v době největšího rozkvětu internetu, kdy Bezos teprve začínal svůj výstup na žebříčku nejbohatších lidí světa. Nyní hodnota majetku zakladatele Amazonu činí 145,6 miliardy dolarů a jen v letošním roce se zvýšila o 20,7 miliardy USD. Hodnota majetku Gatese letos vzrostla o 9,5 miliardy USD.

Thank you @FestoAG, but bigger please…. I want to get on! #ThinkBig #MARS2019 pic.twitter.com/uXqvkf623B

— Jeff Bezos (@JeffBezos) 19. března 2019

Gates i Bezos by však o své bohatství mohli brzy přijít. Gates již věnoval více než 35 miliard USD rodinné nadaci Billa a Melindy Gatesových a uvedl, že chce darovat nejméně polovinu svého majetku. Bezos by mohl přijít o majetek z jiných důvodů - on a jeho žena Mackenzie se rozvádějí.

Související

Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos slíbil miliardu dolarů na ochranu životního prostředí, uvedl Macron

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard Kč) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.
Rotterdam je s 610 000 obyvateli druhé největší nizozemské město. Jedná se také o největší evropský přístav, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu.

Rotterdam popřel, že by povolil rozmontovat most kvůli Bezosově jachtě

Rotterdamská radnice popřela zprávy v tisku z tohoto týdne, že povolila rozmontovat historický most kvůli jachtě, kterou si nechal v přístavním městě postavit americký miliardář Jeff Bezos. Mluvčí americkému portálu CBS sdělil, že radnice žádnou podobnou žádost od firmy Oceanco, která loď postavila, nedostala.

Více souvisejících

Jeff Bezos Bill Gates nejbohatší lidé světa Ekonomika USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Král Karel III. a další přední členové královské rodiny učinili zásadní rozhodnutí

Velké změny po nástupu krále Karla III. do čela britské monarchie pokračují! Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že panovník se rozhodl učinit rázný krok, který se týká dobročinných a jiných organizací. 

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy