Unipetrol investoval do svých hasičů přes 18 milionů, neštěstí z roku 2015 se nemá opakovat.

Dva nové vozy pro hašení vodou a pěnou dostal Hasičský záchranný sbor chemického závodu Unipetrol v Litvínově. Firma, která je jediným zpracovatelem ropy v Česku, investovala do vybavení podnikových hasičů přes 18 milionů korun.

Impulzem k rozšíření vozového parku a doplnění výbavy hasičů byla mimořádná událost v srpnu 2015, kdy vybuchla v areálu závodu etylenová jednotka.

Hasiči Unipetrolu nově mají k dispozici tři zásahová vozidla pro zásah vodou a pěnou a tři kombinované hasicí automobily, ve kterých je navíc k dispozici prášek.

"Pořízením dvou nových vozidel jsme zlepšili naši flexibilitu zejména v době, kdy je nutné vyjet k více asistencím, zásahům, nebo některý z vozů prochází servisní prohlídkou či opravou," doplnil velitel podnikových hasičů Petr Králert. Hasičský záchranný sbor Unipetrolu má 74 zaměstnanců, v průměru vyjíždějí dvakrát denně.

"Loni jsme vyjeli ke 40 požárům, z nichž více než polovina byla mimo areál chemického závodu. Další téměř padesátka našich výjezdů se týkala záchrany osob. Připočteme-li technické zásahy a asistence ve výrobních provozech, hasičská cvičení a plané poplachy, zjistíme, že jsme v loňském roce vyjeli 660krát," upřesnil velitel hasičů.

Zasahují přitom nejen uvnitř chemického areálu, kde pracuje kolem 6000 lidí, ale i za branami závodu. Pomáhají při požárech a automobilových nehodách, především na silnici I/27 mezi Litvínovem a Mostem.

Související

Unipetrol

Unipetrol v posledních letech snížil závislost na ruské ropě pod 50 procent

Společnost Orlen Unipetrol, která v České republice provozuje rafinerie v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, snížila v posledních letech závislost na ruské ropě pod 50 procent. Na přelomu tisíciletí to bylo 80 procent. Litvínovská rafinerie umí zpracovávat druhově podobné typy ropy, jako je ruská ropa, rafinerie v Kralupech dlouhodobě zpracovává pouze neruskou ropu. Vyplývá to z informací společnosti Unipetrol.
Unipetrol

Škody po explozi v chemičce u Litvínova jsou v řádech desítek milionů korun

Škody po výbuchu v areálu chemičky u Litvínova, při němž se minulý týden zranili čtyři lidé, jsou v řádech desítek milionů korun. Oprava potrvá dva až tři týdny. ČTK o tom dnes informoval mluvčí skupiny Orlen Unipetrol Pavel Kaidl. Při opravě se částečně sníží kapacita zpracování ropy. "Na dostupnosti pohonných hmot na čerpacích stanicích se ale toto krátkodobé omezení neprojeví," uvedl Kaidl.

Více souvisejících

unipetrol Hasiči

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy