Ekonom Hampl míří do KPMG, povede poradenství pro finanční instituce

Českou kancelář poradenské firmy KPMG posílí od září ekonom Mojmír Hampl, který byl v letech 2008 až 2018 viceguvernérem České národní banky. Z pozice ředitele převezme odpovědnosti bývalého guvernéra centrální banky Zdeňka Tůmy a povede poradenské služby pro finanční sektor, informovala dnes ČTK KPMG. Tůma by se měl od poloviny října stát předsedou dozorčí rady ČSOB.

Hampl před působením v ČNB byl ekonomem v České spořitelně a ve vedení České konsolidační agentury. Je členem představenstva České společnosti ekonomické a zasedá ve správní radě Institutu pro ekonomické vzdělávání, jehož je spoluzakladatelem.

Hampl vystudoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze, kde také získal doktorát. Dále absolvoval postgraduální studium ekonomie na britské univerzitě v Surrey. Působí jako vědecký pracovník v Centru pro systémová rizika na London School of Economics a pravidelně přednáší na vysokých školách a odborných fórech.

KPMG zahájila svou činnost v Česku v roce 1990, nyní má více než 1100 zaměstnanců a kanceláře v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích. Společnost poskytuje služby auditu, daní, poradenství a práva. Celosvětová síť KPMG má více než 207.000 odborníků, kteří působí ve 153 státech světa.

Související

Ilustrační fotografie.

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, řekl Hampl

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, "jinak bude trpět," řekl dnes v Otázkách Václava Moravce v České televizi předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl. Nesouhlasí proto se snahou České národní banky (ČNB) zanechat úrokovou sazbu na současných sedmi procentech. Měla by ji zvýšit, ale nedělá nic, doplnil. 
Ilustrační foto

Program Antivirus patrně vláda prodlouží. Kurzarbeit bude od nového roku, řekla Maláčová

Program Antivirus zřejmě vláda prodlouží o dva měsíce nebo až do konce roku. V diskusním pořadu Otázky Václava Moravce České televize to dnes řekla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Program nyní pokrývá období od 12. března do konce srpna, zaměstnavatelé a odbory požadují jeho prodloužení, někteří ekonomové ale byli pro jeho co nejdřívější ukončení.

Více souvisejících

Mojmír Hampl KPMG Ekonomika Zdeněk Tůma

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Víkendové počasí: Konec zimy a návrat jara. Meteorologové slibují příjemné teploty

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy