Akcionáři Bestsportu vyměnili vedení firmy. Hušák končí

Praha - Páteční valná hromada provozovatele O2 areny, společnosti Bestsport, vyměnila vedení firmy, místopředsedou představenstva Bestsportu už není Aleš Hušák. Agentuře Mediafax to potvrdil nový mluvčí Oldřich Babický.

Valná hromada společnosti Bestsport zvolila nové představenstvo, členy se stali Richard Benýšek a Petr Mandát za Českou obec sokolskou, Zdeněk Ertl za Sdružení sportovních svazů a Občanské sdružení Zelený ostrov a Petr Hrubec za Český olympijský výbor. Místopředsedou představenstva tak už není bývalý generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Představenstvo jednající za společnost Bestsport jmenovalo jejím mluvčím Oldřicha Babického, za firmu tak už nebude mluvit Jan Tuna. Valná hromada zvolila také novou dozorčí radu společnosti Bestsport ve složení Jan Procházka (za Český střelecký svaz), Jiří Dušek (za Autoklub ČR) a Ladislav Malý (za Český olympijský výbor). Jak Babický sdělil, všichni kandidáti do nových orgánů společnosti byli schváleni také valnou hromadou Občanského sdružení Zelený ostrov coby majoritního akcionáře Bestsportu. Bestsport v současné době prochází insolvenčním řízením, do úpadku ho poslal Městský soud v Praze 3. května. Insolvenční správkyně Daniela Urbanová uznala celkem 62 pohledávek za 18,55 miliardy korun. Největším věřitelem firmy je Sazka (7,16 miliardy korun), Občanské sdružení Zelený ostrov (5,26 miliardy korun) a agent držitelů dluhopisů The Bank of New York Mellon (5,16 miliardy korun). Přezkoumání přihlášených pohledávek a první schůze věřitelů se uskuteční 28. června 2011. Na schůzi by se mělo rozhodnout, zda firma poputuje do konkurzu, nebo zda věřitelé upřednostní její reorganizaci.

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák Sazka

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy