Za Hušáka se v Sazce žilo. Lidé inkasovali miliony za schvalování jeho nápadů

Praha - Během vlády Aleše Hušáka nad největší českou loterijní společností v Česku pobírali členové představenstva milionové odměny. Není tak divu, že mu schválili, na co pomyslel.

Česká televize na webu ČT24 zveřejnila velmi zajímavý seznam. Již po krachu Sazky vyšlo najevo, že Hušák pobíral roční plat 50 milionů korun a k tomu měl vlastní auta s řidiče, tryskáč, kuchaře apod.

ČT teď sepsala i seznam lidí, kteří seděli posledních osm let Sazky před jejím krachem v představenstvu včetně jejich odměn. Krach přišel v roce 2011.

Předsedou byl samozřejmě Aleš Hušák, který si získal právo jako jediný smět předkládat představenstvu návrhy. To mu je pak schvalovalo jako na běžícím právu. Zbylých šest členů tvořili zástupci různých sportovních svazů, které byli akcionáři společnosti.

Za Český svaz tělesné výchovy, hlavního akcionáře, tam působil tehdejší předseda svazu Vladimír Srb. Na odměnách získal v letech 2002 až 2010 19 milionů korun. Dnes je Vladimír Srb předsedou Výkonného výboru Českého svazu plaveckých sportů.

Autoklub ČR zastupoval Roman Ječmínek, který dostal za posledních pět let působení 13 milionů korun. Ječmínek je dodnes prezidentem Autoklubu.

Český olympijský výbor měl svého zástupce v Milanu Jiráskovi. Ten v letech 2002 až 2011 inkasoval 18 milionů korun. Ještě minulý rok zastával funkci předsedy výboru.

Za Českou asociaci sportu pro všechny byl v představenstvu Jiří Laurenc. Odměnami si tam přivydělal 15 milionů korun. Ten je dnes pouze řadovým členem vedení jedné z plzeňských organizací této asociace.

Českou obec sokolskou zastupoval Jaroslav Bernard. I ten si velmi vylepšil příjmy. Získal 17 milionů a podle ČT se po něm slehla zem.

Posledního zástupce v představenstvu měl opět Český svaz tělesné výchovy. Ten si přišel stejně jako Srb na 19 milionů korun a podle televize též zmizel ze světa.

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák Sazka

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

včera

včera

včera

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

včera

včera

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

včera

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

včera

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

včera

včera

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

včera

včera

včera

včera

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy