Společnost NWR oznámila sjednané ceny na 4. čtvrtletí 2013

Praha - NWR předpokládá dosažení objemu výroby uhlí za celý rok 2013 ve výši 9,0-10.0 mil. tun, prodeje ve výši 9,5-10,5 mil. tun (včetně prodeje koksovatelného uhlí společnosti OKK v objemu přibližně 500 tis. tun, a prodeje přibližně 500 tis. tun ze zásob energetického uhlí). NWR dále očekává v roce 2013 výrobu koksu v objemu 700 tis. tun a prodej koksu v objemu 600 tis. tun. Informuje Jan Kostrhoun z RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů.

Průměrná sjednaná cena na dodávky koksovatelného uhlí na 4. čtvrtletí 2013 je 101 EUR za tunu, což představuje nárůst o 11 % vůči ceně realizované ve 3. čtvrtletí 2013.

Energetické uhlí je v roce 2013 dodáváno za průměrnou cenu 60 EUR za tunu, vyjma prodeje proplástku a prodeje energetického uhlí nižších kvalitativních tříd ze zásob. Tato průměrná cena energetického uhlí je založena na očekávané struktuře celkového prodeje energetického uhlí v roce 2013 v objemu cca. 80 procent energetického uhlí a 20 procent proplástku. Přibližně 80 procent cen energetického uhlí bylo sjednáno na roční bázi, přičemž cca. 20 procent dodávek se dodává za čtvrtletně sjednávané ceny.

Průměrná sjednaná cena na dodávky koksu na čtvrté čtvrtletí 2013 je 231 EUR za tunu, což odpovídá ceně realizované ve třetím čtvrtletí 2013. Průměrná cena koksu je založena na očekávané struktuře prodejů ve čtvrtém čtvrtletí 2013 v objemu cca. 62 procent slévárenského koksu, 25 procent vysokopecního koksu a 13 procent ostatních typů koksu.

Související

OKD, ilustrační fotografie.

Ostravský soud zamítl žalobu OKD na NWR a Bakalu o 24,5 miliardy korun

Krajský soud v Ostravě dnes zamítl společnou žalobu, v níž těžební společnost OKD (nyní Správa pohledávek OKD) žádala od firmy New World Resources NV (NWR) a podnikatele Zdeňka Bakaly více než 24,5 miliardy korun. Kromě jiného za vyplacené dividendy, které považuje za neoprávněně vyplacené. Podle soudu výplaty dividend byly v souladu se zákonem. ČTK to řekla mluvčí soudu Veronika Ralevská.
soudy

Bakala neuspěl s ústavní stížností, miliardový spor může řešit česká justice

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost podnikatele Zdeňka Bakaly. Souvisela s žalobou o 24,5 miliardy korun, kterou u Krajského soudu v Ostravě podala v roce 2016 těžební společnost OKD (nyní Správa pohledávek OKD) na firmu New World Resources NV (NWR) a Bakalu samotného. Podnikatel uplatnil námitku, že české soudy nemají pravomoc o nárocích rozhodovat, protože má bydliště ve Švýcarsku.

Více souvisejících

NWR OKD Horníci

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy