Čeští miliardáři chtějí vlastní televizi. Co se chystá?

Praha – Týdeník Euro, který patří pod vydavatelství Mladé fronty, v pondělním vydání píše, že v České republice pravděpodobně vznikne další televize. Ta by měla vzniknout jako protipól mediálního koncernu Andreje Babiše.

Nová televize by měla vyvážit vliv současného ministra financí a nejbohatší lidé Česka ji chápou čistě jako defenzivní investici. „Všichni jsme si mysleli, že se Andrej zbláznil, když koupil Mafru. Teď vidíme, že jsme se mýlili," řekl týdeníku Euro jeden z českých miliardářů.

Deník Dnes před časem informoval, že Petr Kellner, Jan Dienstl a Pavel Tykač se chystají koupit mediální skupinu CME, která vlastní českou TV Nova.

Týdeník s odvoláním na důvěryhodné zdroje píše, že s nápadem na koupi televizní stanice přišli uhlobaroni Jan Dienstl a Pavel Tykač. TV Nova ale na prodej není, a pokud by byla, cena by se vyšplhala na více než jednu miliardu dolarů.

Miliardářům tak podle Eura zbývá jediná možnost – vybudovat zcela novou televizi. Stanice, která má ambici získat až pětinový podíl na trhu, by přišla asi na dvě miliardy korun, každý rok by pak spolkla další dvě až dvě a půl miliardy na provoz a infrastrukturu.

„V podstatě jediné, co ke vzniku nové televizní stanice chybí, je definitivní souhlas miliardářů. Ten zatím podle informací týdeníku Euro nepadl, ale mělo by se tak stát během následujících šesti měsíců," píše týdeník.

Jméno stanice zatím není známé, je ale jisté, že by byla zaměřena na české seriály a estrády. „Výrobu seriálů typu Ordinace v růžové zahradě či Ulice ovládá v Česku jen několik produkčních týmů a hrstka slušných scénáristů. Lze tedy očekávat, že se na televizním trhu o tyto jedince rozpoutá boj. Nahrává tomu i současná napjatá situace v TV Nova," spekuluje týdeník s odvoláním na své zdroje.

Související

Více souvisejících

televize Petr Kellner Pavel Tykač

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy