V době koronaviru Češi více utrácejí za zboží pro děti

Češi v době koronavirové pandemie více utrácejí za zboží pro děti. Vláda kvůli zamezení šíření nákazy od 11. března uzavřela školy. Lidé proto častěji nakupovali potřeby na malování, omalovánky, ale také různé hry. Módní e-shopy zaznamenaly růst objednávek dětského oblečení.

Vyplývá to z dat nákupního rádce Heureka.cz a módního vyhledávače Glami.cz.

Prodej dětského zboží v březnu podle Heureky meziročně vzrostl o více než polovinu. Například odbyt omalovánek se v porovnání s loňskem zvýšil o 558 procent, prodej gum a pryží vzrostl o zhruba 500 procent. Stouply také prodeje sešitů, a to o 446 procent.

"Vypadá to, že když mají rodiče své děti na dohled, tíhnou k nákupům pro ně více, než když chodí děti každý den do školy a oni do práce," řekla za Glami Kristýna Rakovská. Přes tento vyhledávač módy vzrostl v březnu v meziměsíčním srovnání počet objednávek dětského oblečení o bezmála 28 procent. U dívčího oblečení stouply objednávky o zhruba 13 procent, u chlapeckého dokonce o skoro 44 procent.

Související

hračky, Photo by Trevor Vannoy

Hračky podraží. Hračkářský byznys čelí nejtěžší situaci za posledních minimálně 40 let, plyšáci z Číny se i přestávají dovážet

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy - Astronomický růst celosvětových přepravních nákladů se promítá a ještě promítne do cen hraček, a to i v Česku. Přeprava běžného kontejneru, v němž se vozí právě i hračky, na trase mezi Šanghají a Rotterdamem vyjde podle agentury Bloomberg na 10 522 dolarů. To je o 547 procent, než kolik činí průměr pro tuto část roku za uplynulých pět let.

Více souvisejících

hračky Obchody Ekonomika Česká republika děti

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy