V Lidlu a Kauflandu lze platit dalšími druhy stravenek

V prodejnách Kaufland a Lidl lidé ode dneška zaplatí dalšími druhy elektronických a papírových stravenek. Řetězce, oba z německé maloobchodní skupiny Schwarz, začaly přijímat stravenky společností Benefit plus a Up Česká republika. Potravinářské sítě o tom dnes informovaly v tiskových zprávách. Stravenky jako další možnost platby, vzhledem k uzavřeným restauracím a omezeným příležitostem k jejich uplatnění, minulý týden zavedla společnost Globus.

Na jeden nákup se v prodejnách Kaufland u papírových stravenek Up Česká republika (původně Le Chèque Déjeuner) vztahuje limit deset kusů nebo hodnota 1600 korun. V případě elektronických stravenek není nákup omezen. Pokladní na stravenky nebudou vracet. Případné přeplatky budou moci lidé věnovat jako dar organizaci Chance for Children, kterou Kaufland dlouhodobě podporuje. Elektronické stravenky lze použít u běžných i samoobslužných pokladen, papírové poukázky berou jen běžné pokladny.

Kaufland dosud přijímal poukázky Naše stravenka a Ticket Restaurant. "Estravenky Benefit Plus odebírají v tuzemsku zaměstnanci více než 250 firem. Papírové stravenky Up spolu s elektronickou kartou eStravenka pak využívá 310.000 lidí, kterým přinášíme novou možnost nákupu kvalitních potravin ve více než 260 prodejnách Lidl v ČR," uvedl mluvčí společnosti firmy Tomáš Myler. Zákazníci Lidlu v případě zmíněných stravenek mohou potraviny a nealkoholické nápoje nakupovat bez limitu.

Lidl dříve přijímal stravenky Naše stravenka, zhruba měsíc v prodejnách akceptuje také stravenky a stravenkové karty Sodexo. U papírových stravenek je v tomto případě limit deseti kusů na jeden nákup.

Nově zaplatí zákazníci v prodejnách Lidl vedle stravenek Naše stravenka a Sodexo také stravenkami Up Česká republika a Benefit Plus. Tato novinka představuje další krok, kterým vycházíme vstříc poptávce uživatelů, kteří své stravenky doposud nemohli v našich prodejnách uplatnit. pic.twitter.com/jje8bBx37S

— Lidl ČR (@lidlcz) November 9, 2020

V Globusu mohou lidé uplatnit stravenky vydávané společnostmi Edenred, Up ČR a Sodexo. Nakoupit za ně mohou potraviny a nealkoholické nápoje do 1000 korun. Na stravenky zde přitom vracejí 20 korun. Stravenky nemohou zákazníci využít u samoobslužných a Scan&Go pokladen. Globus zatím stravenky přijímal jen při nákupu jídel ve svých restauracích. U výdejních oken, která jsou nyní otevřena, mohou lidé za jídlo stravenkami platit nadále.

"Všechny prodejny Tesco s výjimkou čerpacích stanic přijímají stravenky Gastro Pass, Ticket Restaurant, Chèque Déjeuner, Gusto kartu a Benefit plus, a to i na samoobslužných pokladnách. V rámci jednoho nákupu však zákazník může použít nejvýš pět papírových stravenek a platí i limit pro jejich maximální hodnotu, a to 500 korun. V případě elektronických stravenek si maximální denní limit určuje společnost, která je vydává. Hotovost Tesco na stravenky nevrací," uvedl mluvčí Tesco Václav Koukolíček.

ČTK od zástupců stravenkových firem již dříve zjistila, že neplánují platnost papírových stravenek vydaných před letošním říjnem prodlužovat. Lidé je tak musejí využít do konce roku. Stravenkové společnosti ale předpokládají, že nevyužitých jich zůstane více než v minulých letech.

Stravenky jsou nejrozšířenější firemní benefit. Firmy si mohou odečíst 55 procent hodnoty poukázky z daňového základu. Stravenky dostává kolem 1,3 milionu lidí.

Stravovací provozy musejí být od 14. října pro veřejnost uzavřené. Jídlo mohou prodávat přes rozvoz nebo výdejní okénka, která mohou fungovat mezi 06:00 a 20:00.

Související

Lidl, supermarket

Levnější potraviny v Česku? Lidl slibuje snížení cen kvůli nižší sazbě DPH

Obchodní řetězec Lidl oznámil, že promítne snížení sazby daně z přidané hodnoty do cen produktů. Od 2. ledna 2024 sníží ceny u všech výrobků, kde dochází ke změně z 15 % na 12 %. Zlevnit hodlá více než 1000 produktů 3% slevou ze sazby daně. Daňová sazba se tak u více než 1000 produktů napříč sortimentem sníží z 15 % na 9 %.

Více souvisejících

lidl Kaufland Stravenky Obchody nákupy Ekonomika

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 8 minutami

před 18 minutami

před 38 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 51 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy