Automobilka Saab propustí 701 zaměstnanců

Stockholm - Švédská automobilka Saab, která patří k americkému koncernu General Motors, se po jednání s odbory rozhodla propustit 701 zaměstnanců. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Podle mluvčí společnosti, Gunilly Gustavsové, půjde o 646 zaměstnanců ve výrobě a 55 úřednických pozic. Automobilka tak snížila počet propouštěných, původně se totiž chtěla zbavit 750 lidí.

Zmínění zaměstnanci o práci přijdou počínaje tímto pátkem.

Automobilka Saab se zmítá v krizi, koncern General Motors chce tuto ztrátovou jednotku co nejdříve prodat. O firmu má údajně zájem 20 investorů.

Saab podle dřívějšího prohlášení v tomto i příštím roce vyrobí ještě méně vozů, než v minulém roce, kdy jeho produkce dosáhla 93 tisíc automobilů. Během příštích 18 měsíců by nicméně automobilka chtěla představit čtyři nové modely. Automobilka se vloni dostala do ztráty tři miliardy švédských korun (téměř osm miliard českých korun) a letošní hospodářský výsledek bude zřejmě podobný.

Související

Gripen maďarského letectva HuNAF

Hrozí nedostatek zbraní pro NATO? Ze Švédska přichází varování

Stockholm - Zbrojařské firmy nebudou stíhat uspokojovat poptávky po nových zbraních, obává se generální ředitel švédské firmy Saab Hakan Buskhe. Výrobce nadzvukových letounů a ponorek pro agenturu Reuters doplňuje, že nové bezpečnostní hrozby přinutí řadu států k velkému navýšení obranných rozpočtů, které po konci studené války klesly hluboko pod Aliancí stanovenou hranici dvou procent HDP. 
Ilustrační fotografie

Saab vyhlašuje bankrot!

Stockholm - Švédský soud přijal žádost nizozemského vlastníka problémové automobilky Saab o prohlášení bankrotu. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Více souvisejících

Saab nezaměstnanost / nezaměstnaní krize

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy