Zisk švýcarské banky Credit Suisse překonal očekávání

Curych - Švýcarská banka Credit Suisse v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 16 procent na 694 milionů švýcarských franků (téměř 15 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Zisk tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu agentury Reuters odhadovali v průměru na 665 milionů švýcarských franků.

Druhá největší švýcarská banka nyní prochází rozsáhlou restrukturalizací. "Výsledky za první čtvrtletí jsou dobrým začátkem třetího a posledního roku naší restrukturalizace. Do budoucnosti se díváme s důvěrou v náš nový obchodní model," prohlásil generální ředitel společnosti Tidjane Thiam.

Letošní první čtvrtletí bylo podle agentury Reuters z hlediska čistého zisku nejlepším od zahájení restrukturalizace. Čistý zisk překonal kromě odhadů analytiků také vnitropodnikovou prognózu, podle které měl činit pouze 649 milionů švýcarských franků.

Thiam se do čela banky postavil v roce 2015 a přesunul důraz z investičního bankovnictví a obchodování na finančních trzích na správu majetku bohatých klientů, píše list Financial Times.

Související

Credit Suisse Group AG

Fed schválil spojení švýcarských bank Credit Suisse a UBS v USA

Rada guvernérů americké centrální banky (Fed) v pátek schválila největší švýcarské bance UBS záměr převzít dceřiné společnosti, které má ve Spojených státech švýcarská banka Credit Suisse. Schválení znamená, že zmizela další významná překážka na cestě k dokončení záchranné transakce, kterou zprostředkovala švýcarská vláda.

Více souvisejících

credit suisse banky Ekonomika Švýcarsko

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 34 minutami

před 39 minutami

Aktualizováno před 48 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zajistí svou bezpečnost, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, varuje Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy