Kolik si vydělá šéf Volkswagenu? Navzdory reformě odměňování jde o závratnou sumu

Předseda představenstva německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess si v loňském roce vydělal zhruba 8,2 milionu eur (210 milionů Kč). Oznámila to dnes firma.

Diess loni v dubnu v rámci reorganizace vystřídal v čele koncernu Matthiase Müllera. Předtím působil jako šéf hlavní značky VW a za rok 2017 si vydělal 5,6 milionu eur, píše agentura DPA.

Volkswagen se kvůli vysokým odměnám vedení v době emisního skandálu stal terčem ostré kritiky ze strany veřejnosti i politiků, koncern proto v roce 2017 systém odměňování zreformoval.

Decarbonization is important to halt climate change. But what exactly is behind it? And what is #VW doing about it? https://t.co/nM0YaUdZZz pic.twitter.com/bQwgyT2Y83

— Volkswagen News (@volkswagen) 12. března 2019

Od té doby si předseda představenstva může vydělat maximálně deset milionů eur ročně a další členové představenstva nejvýše 5,5 milionu eur ročně.

Koncern Volkswagen dnes potvrdil, že v loňském roce zvýšil provozní zisk o 0,7 procenta na 13,92 miliardy eur (zhruba 357 miliard Kč). Čistý zisk koncernu stoupl o šest procent na 12,15 miliardy eur. "Rok 2018 byl pro koncern Volkswagen úspěšným rokem," uvedl Diess.

Související

Volkswagen

Odstupující šéf VW Diess zůstane v podniku jako poradce

Odstupující generální ředitel německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess bude v podniku nadále působit, a to jako poradce. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na zdroje z koncernu. Volkswagen v pátek překvapivě oznámil, že Diess ve funkci generálního ředitele na začátku září skončí a na jeho místo nastoupí nynější šéf divize pro výrobu luxusních vozů Porsche Oliver Blume.
Herbert Diess

Generální ředitel Volkswagen Herbert Diess nečekaně končí

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém dnešním sdělení.

Více souvisejících

Herbert Diess (VW) volkswagen mzdy / platy Ekonomika Německo

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 38 minutami

před 49 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy