Největší ruská banka Sberbank nabízí vojákům splátkové prázdniny na půjčky

Největší ruská banka Sberbank začala vojákům nabízet splátkové prázdniny na půjčky. Opatření vychází ze zákona, který se snaží ulehčit finanční zátěž vojákům povolaným do bojů na Ukrajině, informovala dnes agentura Reuters.

"Od 7. října mohou drobní klienti v rámci federálního zákona, který dnes vstoupil v platnost, požádat o odklad splátek úvěrů " uvedla Sberbank.

Ruská centrální banka doporučila bankám nabídnout platební prázdniny krátce poté, co prezident Vladimir Putin 21. září oznámil částečnou mobilizaci. Zákon umožňuje vojákům získat odklad splátek hypoték, spotřebitelských úvěrů a úvěrů z kreditních karet po dobu trvání jejich služby a 30 dní po jejím skončení, uvedla Sberbank.

Splátkové prázdniny se vztahují také na rodinné příslušníky osob sloužících v ruských ozbrojených silách.

Související

Sberbank

Česká spořitelna dokončila nákup úvěrového portfolia Sberbank CZ

Česká spořitelna dokončila nákup úvěrového portfolia Sberbank CZ. Převod úvěrového portfolia očištěného o nesplácené a jinak problémové úvěry stvrdil zápis v rejstříku . Za úvěry v nominální hodnotě 47,1 miliardy korun zaplatila spořitelna 41,053 miliardy Kč. Během dubna budou klienti Sberbank CZ převedeni do České spořitelny, řekla novinářům správkyně Sberbank Jiřina Lužová. Od května již budou splácet úvěry na nové účty.
Sberbank

Sberbank navrhuje vyplatit rekordní dividendy

Představenstvo největší ruské banky Sberbank navrhuje vyplatit dividendu 25 rublů na akcii, na dividendách tak chce vyplatit rekordních 565 miliard rublů (zhruba 166 miliard Kč). Oznámil to dnes generální ředitel banky German Gref. 

Více souvisejících

Sberbank Ruská armáda

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy