Největší švýcarská banka UBS překvapila analytiky, její zisk se zdvojnásobil

Největší švýcarská banka UBS v letošním třetím čtvrtletí meziročně zdvojnásobila čistý zisk na 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48,5 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma. UBS těžila z vysokého objemu obchodování na globálních finančních trzích, který jí pomohl dosáhnout dobrých výsledků v oblasti investičního bankovnictví a správy majetku.

Čtvrtletní zisk výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 1,557 miliardy dolarů. Hrubý zisk divize investičního bankovnictví se zvýšil o téměř 370 procent, zatímco zisk divize správy majetku se zešestinásobil.

Hodnota majetku spravovaného touto divizí dosáhla rekordních 2,754 bilionu dolarů (téměř 64 bilionů Kč). UBS je největším správcem majetku na světě, napsala agentura Reuters.

UBS berichtet heute über die Ergebnisse des dritten Quartals. Lesen Sie unsere Medienmitteilung hier: https://t.co/PWmenhB4iN pic.twitter.com/BVKdXnlz2J

— UBS Schweiz (@UBSschweiz) October 20, 2020

Výkonného ředitele UBS Sergia Ermottiho příští měsíc nahradí Ralph Hamers, který stál donedávna v čele nizozemské banky ING.

"UBS má otevřené všechny možnosti k tomu, aby pod Ralphovým vedením napsala další úspěšnou kapitolu své historie," uvedl Ermotti v dnešní výsledkové zprávě.

Související

Credit Suisse Group AG

Fed schválil spojení švýcarských bank Credit Suisse a UBS v USA

Rada guvernérů americké centrální banky (Fed) v pátek schválila největší švýcarské bance UBS záměr převzít dceřiné společnosti, které má ve Spojených státech švýcarská banka Credit Suisse. Schválení znamená, že zmizela další významná překážka na cestě k dokončení záchranné transakce, kterou zprostředkovala švýcarská vláda.

Více souvisejících

UBS banka Švýcarsko Ekonomika banky

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 24 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy