I vaše podnikání může být efektivní, s nízkými náklady

Komerční sdělení - Kdo nechce být zaměstnancem, ten se zcela pochopitelně rozhodně pro podnikatelskou činnost. A v té hledá nejenom to, aby se mu dařilo, ale hledá v ní zcela jistě také to, aby bylo mnoho věcí co možná nejjednodušších a nejlevnějších. Jaké jsou cesty, jak si podnikání usnadnit a nevyhazovat zbytečně peníze? Podívejte se s námi.

Založit firmu může být hračkou

Řada lidí se obává toho, že založení firmy je dnes poměrně složité. Kdo se rozhodně realizovat tento postup svépomocí, ten dá danému tvrzení za pravdu. Jsou ale i jiné možnosti, kterými se vydat. První z nich se týká cesty, která je spojena s koupí již hotové firmy. Ta se označuje jako ready made a přináší výhodu v tom, že podnikat je možné začít skutečně velmi rychle. Daná firma má řadu výhod, jako je:

Čistá historie a bezdlužnost Možnost různých změn Nízká pořizovací cena

Dále nezapomínejme ani na proces klasického založení. A to s využitím firem, které toto zprostředkují a zajistí. Zakládání sro na podnikatelskou činnost bude spočívat jenom v předání podkladů a následném převzetí samotné firmy. A vzhledem ke sníženým poplatkům je tato možnost stále velmi cenově dostupná. Navíc je firma založena rychle, z vašeho pohledu i velmi efektivně. Bez práce, starostí a složité administrativy.

Kvůli sídlu není nutní kupovat kancelář

Bez čeho se dnes žádná firma neobejde? Je to sídlo. Jedná se o adresu, která je zapsána u konkrétní firmy v obchodním rejstříku. Mnoho podnikatelů si myslí, že kvůli němu musí kupovat, nebo snad pronajímat kancelář. Určitě to není pravda, jelikož jsou i efektivnější a také pochopitelně levnější způsoby. A to nemyslíme nutně to, že si napíšete sídlo firmy na adresu vašeho bydliště. To je nejenom neprofesionální, ale z mnoha důvodů to může být také celkem obtěžující – například kvůli návštěvám z různorodých úřadů.

Tou cestou, kterou byste se měli vydat, je aktuálně nejvíce doporučovaná a poptávaná varianta, kterou je zřízení virtuálního sídla firmy. Jedná se o cestu spojenou s pronájmem konkrétní adresy. Možných variant je mnoho a tak můžete vybrat tu pravou třeba podle blízkosti k vašemu bydlišti, nebo i podle toho, abyste se co nejlépe vyhnuli pravidelné kontrole z úřadů. Virtuální sídla jsou dnes zcela legální možnosti, které využívají jak začínající, tak i větší firmy. A to hlavně pro nízkou cenu a jednoduchost zřízení.

Využívejte online služeb

Aby firma fungovala efektivně, je nutné vždy přesně vědět, co se v ní děje. Málokterý majitel dokáže být vždy přítomen osobně. A tak je možné zvolit různé systémy, pomocí kterých máte o firmě přehled jednoduše online. Lze si je stáhnout do počítače, nebo si nainstalovat Android aplikace, do svého mobilního telefonu. Ať budete kdekoliv, kde je připojení k internetu, je možné mít přehled třeba o:

Fakturách a peněžních tocích Zakázkách a zákaznících Zaměstnancích a jejich efektivitě

To vše během chvíle, po zapnutí vašeho telefonu, nebo třeba tabletu, či notebooku nebo i klasického počítače. Jakmile zjistíte, že něco není v pořádku, ihned provedete požadované kroky.

Naučte se šetřit

Mnoho podnikatelů to neumí a tak se měsíčně mohou připravovat o nemalé peníze. Chcete znát několik tipů, jak a kde ušetřit? Příkladem je třeba spotřební materiál do vaší tiskárny. Můžete si pořídit velmi kvalitní tonery Brother od originálního výrobce, nebo v podobě alternativních, za nižší cenu. Ušetřit lze třeba i na energii. Nejenom, že je vhodné hledět třeba na spotřebu vaší výpočetní techniky. Ušetřit dnes může i správná LED žárovka. Ani zde nezapomínejme na onu efektivitu. Nabídnout může kvalitnější světlo, u kterého se tolik nenamáhají oči, na rozdíl od klasické žárovky.

Související

Ilustrační foto

V Česku se od revoluce zdvojnásobila životní úroveň, ukazuje analýza

Dvě stě tisíc podnikatelů v roce 1990 a jejich pětinásobek o rok později položily základy prosperity současné České republiky. Díky rozvoji podnikatelské sféry výrazně vzrostla životní úroveň lidí. I přestože od roku 2021 lidé čelí vysokému růstu spotřebitelských cen, výdělky zaměstnanců jsou v současnosti oproti roku 1989 v průměru čtrnáctkrát vyšší, přičemž ceny stouply sedminásobně. Produktivita země přepočtená na obyvatele ale stále zdaleka nedosáhla úrovně Německa, uvádí analýza, kterou vypracovali analytici Hospodářské komory u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. 
Josef Středula

Dálniční známky výrazně zdraží. Živnostníci se bouří, odbory zvažují stávkovou pohotovost

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vnímá nutnost a povinnost vlády ČR reagovat na neudržitelný stav veřejných financí, respektive deficit státního rozpočtu. Opatření, která dopadají zejména na malé a střední firmy a živnostníky, ale považuje za neefektivní nebo přímo škodlivé a podvazující ekonomický růst. Naopak v návrzích postrádá prorůstová opatření a skutečné a zásadní zjednodušené celého podnikatelského prostředí. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula řekl, že zváží stávkovou pohotovost.

Více souvisejících

podnikatelé komerční sdělení

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

včera

včera

včera

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy