5 důležitých kroků při vyřizování hotovostní půjčky

Pokud si chcete vzít půjčku v hotovosti, takzvaně na ruku, potom ji musíte sjednat buď přímo na pobočce finanční instituce, která vám peníze rovnou předá, nebo online. Po schválení půjčky následně obdržíte peníze na ruku od zástupce konkrétní společnosti, s níž jste si půjčku sjednali. Víte, na co si dát pozor? (PR sdělení)

1. Kam se obrátit?

Sjednání nebankovní půjčky není v dnešní době nic neobvyklého ani složitého, mezi nabídkami společností, které tyto služby poskytují, si můžete dokonce vybírat. Záležet bude spíš na to, jaké jsou vaše konkrétní požadavky a jaké podmínky vám budou vyhovovat. Nehledejte v portfoliu bank, tam se hotovostní půjčky zpravidla nevyskytují. Najdete je spíš u nebankovních společností a u samostatných zprostředkovatelů. Podle zákona platí, že každý, kdo nabízí půjčku, musí mít platnou licenci, kterou vydává Česká národní banka.

2. Dostane hotovostní půjčku každý?

Podmínky nejsou nijak tvrdé, ale určitá kritéria musí žadatel o půjčku samozřejmě splňovat. Jedná se o dosažení věku 18 let (některé úvěrové společnosti vyžadují dokonce hranici 21 let), žadatel musí být občanem České republiky, mít zde i trvalý pobyt a při žádání o půjčku je povinen předložit dva doklady totožnosti (například občanský průkaz, řidičský průkaz nebo pas). Většinou je možné sjednat hotovostní úvěr i bez nahlížení do registru dlužníků. Získat tak například malou půjčku před výplatou je tak často jednodušší, než se na první pohled zdá.

3. Na co si dát pozor

U tohoto typu nebankovního úvěru je třeba počítat i s tím, že v úvahu přicházejí i určitá rizika, proto vybírejte opatrně a uvážlivě. Třebaže si můžete rychle půjčit, určitě zbytečně nespěchejte. Z těchto půjček můžete peníze použít k jakémukoliv účelu, ovšem samozřejmě za to musíte být připraveni zaplatit tím, že se smíříte s výrazně vyšší úrokovou sazbou. I další poplatky budou vyšší než u běžných bankovních úvěrů a půjček. Zajímejte se tedy především o:

Výši úrokové sazby Sankce v případě prodleníRoční procentní sazbu nákladů (RPSN) 4. Výhody hotovostního úvěru

Hotovostní půjčky jsou velmi oblíbené, protože dávají mnoho možností pro využití získaného finančního obnosu a přinášejí mnoho nesporných výhod. O které výhody se jedná?

Finanční prostředky obdržíte v hotovosti Hotovostní úvěr můžete získat, i když nemáte svůj bankovní účet Dostanete peníze přímo až domů Peníze máte ihned k dispozici a můžete s nimi nakládat podle vlastního uvážení I když máte v registru dlužníků zápis, nemusíte se obávat, že byste hotovostní půjčku nedostali 5. Jak si vybrat tu pravou hotovostní půjčku?

Porovnejte dostupné nabídky a dbejte na seriózní jednání poskytovatele. Důkladně a raději klidně dvakrát si přečtěte obchodní podmínky a smlouvu nepodepisujte dřív, než vám bude každý její detail dokonale jasný a srozumitelný.

Související

Moře, ilustrační fotografie. Komentář

Cesta na dovolenou, anebo do pasti? Češi si na léto dál vesele půjčují

Letošní dovolenková sezóna téměř vrcholí a letní školní prázdniny se brzy přehoupnou do své druhé poloviny. Aby bylo jasno, to není názor, to jsou holá fakta. Ale hledat fakta, proč si každý rok na dovolenou půjčuje v Česku skoro 600 tisíc lidí, je o něčem jiném. Zjistit důvody proč, je opravdu jako snaha nalézt pověstnou jehlu v kupce sena. Můžete namítnout, že co je vám do toho, jestli si někdo půjčuje na dovolenou nebo ne. Ať si každý dělá, co chce a co se mu líbí. Jenže, věc tak jednoduchá zase není.
Ilustrační fotografie.

Energetická krize znemožnila mnohým zbavit se dluhů v rámci Milostivého léta. Situaci komplikují i splátky za Vánoce, říká Hůle

Vedoucí dluhového poradenství neziskové organizace Člověk v tísni Daniel Hůle tvrdí, že díky rapidně rostoucím cenám za energie mnohým nezbude na úhradu dluhů v kontextu s takzvaným Milostivým létem, které končí tento pátek. Záhy se podle něj dostanou do velkých problémů i lidé, kteří vedle energetické krize i přes pomoc vlády budou muset řešit splácení vánočních dárků, na něž si před svátky půjčili. „I takoví klienti nás kontaktují. Najednou neví, jak z dluhové pasti, kterou prohlubuje i půjčka na Vánoce. Navíc společnost ČEZ od ledna své služby zdražuje, a tak se mnozí ocitají v beznaději a doslova se hroutí. Naštěstí se nám hlásí andělé, kteří chtějí sociálně slabším finančně pomoci,“ říká pro EuroZprávy.cz Daniel Hůle.

Více souvisejících

půjčky pr článek

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy