Galaxy Note 7 nesmí do letadel: Zákaz vydaly USA a některé aerolinky

Washington - Ve Spojených státech dnes vstoupilo v platnost vládní nařízení, které zakazuje smartphony Galaxy Note 7 na palubách letadel.

"Chápeme, že zákaz těchto telefonů v letecké přepravě způsobí některým cestujícím potíže, ale prioritu musí mít bezpečnost všech lidí na palubě," uvedl americký ministr dopravy Anthony Foxx.

Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) uvedla, že ve Spojených státech zaznamenala téměř stovku případů přehřátí baterií telefonů Galaxy Note 7. K jednomu vznícení telefonu tento měsíc došlo na palubě letadla aerolinek Southwest Airlines, napsala agentura AP.

Zákaz telefonů Galaxy Note 7 vyhlásily také některé jednotlivé aerolinky, například italská společnost Alitalia či německá firma Air Berlin.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.

Související

M51 - Whirlpool Galaxy deep field, autorem je Libor Richter z Tuchořic.

Dechberoucí krásná česká astrofotografie je M51 - Whirlpool Galaxy deep field

Snímek ze soutěže Česká astrofotografie měsíce, která je pořádána pod záštitou České astronomické společnosti, nás zavede do části oblohy, kde nám výhled do hlubokého vesmíru neruší na hvězdy bohaté oblasti roviny naší vlastní Galaxie. Budeme hledět do souhvězdí Honicích psů, na krásnou spirální galaxii M51, kterou nám tentokrát přinesl astrofotograf Libor Richter.
ID2299

Astronomové poprvé pozorovali umírající galaxii

Astronomové poprvé pozorovali, jak "umírá" galaxie ve vzdáleném vesmíru. Vědci z Evropské jižní observatoře (ESO) zachytili stopy vzdálené galaxie, která rychle ztrácí schopnost vytvářet nové hvězdy, informovala agentura AFP. K pozorování použili observatoř ALMA, jež je umístěná v Chile. Světlo z galaxie putovalo k Zemi zhruba devět miliard let.

Více souvisejících

Galaxie letadla, letectví USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy