Automobilka General Motors svolává k opravě milion vozů

Detroit - Americká automobilka General Motors Co. svolává po celém světě k opravě 1,2 milionu sportovně užitkových vozů (SUV) a pickupů kvůli problémům s posilovačem řízení. Ze stejného důvodu loni svolala asi 800.000 pickupů, napsala agentura Reuters.

Společnost oznámila, že problém se týká automobilů Chevrolet Silverado SD, GMC Yukon, GMC Sierra LD a Chevrolet Tahoe z roku 2015.

Z celkového počtu byl asi jeden milion těchto vozů prodán ve Spojených státech. Opravu provedou autorizovaní prodejci aktualizací příslušného softwaru bezplatně.

Automobilka začala věc vyšetřovat v červnu, kvůli závadě bylo hlášeno 30 nehod, při nichž byli čtyři lidé zraněni. Chyba softwaru může způsobit dočasný výpadek posilovače a řízení znesnadnit, zejména při nízkých rychlostech.

Související

Tesla, ilustrační foto

Tesla rozdělí své akcie v poměru pět ku jedné

Americký výrobce elektrovozů Tesla rozdělí své akcie v poměru pět ku jedné. Podnik, který se již nyní těší velkému zájmu investorů, tak chce jejich držení zpřístupnit ještě většímu množství zájemců. Akcie Tesly, které od počátku roku přidaly přes 200 procent, na úterní sdělení firmy zareagovaly růstem o dalších sedm procent.

Více souvisejících

General Motors USA (Spojené státy americké) auto

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy