Apple odloží sériovou výrobu nových vlajkových iPhonů, koronavirus srazil poptávku

Americká společnost Apple o měsíc odloží plán zvýšit sériovou výrobu svých nových vlajkových přístrojů iPhone, které se mají začít prodávat koncem letošního roku. S odvoláním na informované zdroje to dnes napsal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Důvodem je podle něj pandemie nemoci covid-19, která v celém světě snížila poptávku a narušila výrobu v Asii.

Apple podle zdrojů chystá letos čtyři nové modely iPhonů, z nichž některé jsou určeny pro sítě páté generace (5G). Lišit se budou cenou, budou mít tři různé velikosti a všechny budou mít displej OLED, jenž využívá technologii organických elektroluminiscenčních diod.

Každoroční aktualizace modelů firmy Apple je důležitým motorem prodeje iPhonů. Nové přístroje se na celkových výnosech firmy podílejí více než polovinou. Apple obvykle představuje nové přístroje v polovině září a jejich prodej spouští před koncem téhož měsíce. Aby se mu to podařilo, musí obvykle na konci léta zvýšit sériovou výrobu, aby měl v srpnu zásoby přístrojů.

Investoři podle listu The Wall Street Journal očekávají, že Apple letos představí přístroj pro síť 5G, což ještě před pandemií pomohlo akciím firmy k růstu na nový rekord. Nový přístroj by podle analytiků mohl zvýšit poptávku, protože kvůli zralé produktové řadě firma loni poprvé od roku 2015 dodala odběratelům méně než 200 milionů přístrojů.

Apple už dodávky iPhonů v minulosti proti původnímu plánu odložil. V roce 2017 kvůli problémům při výrobě odložil prodej svého prémiového přístroje iPhone X na listopad, zatímco modely iPhone 8 a iPhone 8 Plus se začaly prodávat v září.

Související

Více souvisejících

apple iphone smartphone mobily Ekonomika 5G síť

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy