IKEA vrací státní pomoc, mimo jiné i v Česku

Skupina Ingka Group, která vlastní většinu obchodních domů IKEA, dnes oznámila, že vrátila Srbsku finanční státní pomoc určenou na mzdy zaměstnanců dočasně propuštěných kvůli pandemii. Stejně chce největší maloobchodní prodejce nábytku na světě postupovat i v České republice a také v Rumunsku, Belgii, Chorvatsku, Irsku, Portugalsku, Španělsku a ve Spojených státech.

"Naším hlavním cílem je jednoduše vrátit velkorysou podporu, kterou vlády poskytly podnikům v této obtížné době," napsal v e-mailu agentuře Reuters za skupinu Ingka Group Tolga Öncü, který zodpovídá za maloobchodní provoz holdingu.

"Nikdo sice neví, jak se věci dále vyvinou, ale nyní máme lepší představu o tom, jak krize dopadne na naše podnikání. Rozhodli jsme se proto (státní podpory, pozn. ČTK) splatit, protože je to tak správné," dodal.

Rumunský ministr financí Florin Citu společnosti na facebooku poděkoval za to, že nevyužila 858.504 lei (přes 4,7 milionu Kč), jichž bylo třeba k pokrytí dočasného propuštění tamních zaměstnanců Ingka Group mezi 17. březnem a 12. červnem.

"Zástupci společnosti IKEA uvedli, že sice mají před sebou mnoho výzev, ale jsou toho názoru, že výsledky podniku budou lepší, než čekali před několika měsíci," uvedl Citu. "A tak se IKEA rozhodla peněz ze státního rozpočtu nevyužít," dodal.

Většina obchodů IKEA byla po celém světě dočasně kvůli pandemii způsobené koronavirem zavřená a nyní se postupně otevírají.

Související

Více souvisejících

Ikea

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy