Larry King se na Slovensku ztrapnil! Pak skřípl Jana Krause

Bratislava - Ikona americké televizní žurnalistiky, známý moderátor Larry King, zavítal na Slovensko, kde mimo jiné vyzpovídal Jana Krause. A jindy ostřílený Kraus se při odpovědích řádně zapotil. Informuje o tom ČTK.

King dorazil ke Slovákům již ve středu v noci a pobude v zemi tři dny. Pozvala ho tam zpravodajská televize TA3, která slaví desáté narozeniny. Kromě jiného se slavný moderátor sešel ve studiu s Janem Krausem, jehož se pokusil vyzpovídat. Jenže velkou překážkou se stala jazyková bariéra.Američan přišel ve fialové košili s bílými kšandami a působil velmi uvolněně - jak by také ne po pětadvacetileté praxi a 40 tisících hostech své talk show. Zato Kraus vypadal nervozně, mnohdy mu dělalo problém správně se vyjádřit. Když se pokoušel využít svou oblíbenou zbraň - ironii - narážel na nepochopení ze strany Kinga.V jednu chvíli prohodil, že na Slovensku je dost pěkných dívek, tak by se měl mít King na pozoru. Ten jen nechápavě opáčil: "Proč?" Kraus se to pokusil napravit, a tak podotkl: "Neumím se tak rychle ženit jako vy," čímž narážel na sedm Kingových manželství.Američan nakonec připustil, že s moderováním zřejmě neskončí, ačkoliv jeho pořad Larry King Live se v prosinci přestal po více než dvou dekádách vysílat. Naznačil, že se vrátí v jiné formě.Na Balkáně jsem ještě nebylKing má na Slovensku třídenní program. Kromě interview s Krausem se zúčastní ještě galavečera na oslavu narozenin TA3. Původně měl zavítat také na půdu vysoké školy ve Skalici, kde měl obdržet čestný doktorát, ale nakonec byla tato část jeho programu zrušena.Ovšem když do země přiletěl, nepředvedl se zrovna v nejlepším světle. Sotva vystoupil z letadla, podle serveru Sme.sk prohlásil, že v této části Evropy, na Balkáně, ještě nikdy nebyl. Následně si na tiskové konferenci nemohl vzpomenout na jméno expremiéra Mikuláše Dzurindy, který byl dokonce v roce 2002 hostem jeho talk show.Mezi Slováky však z jeho návštěvy vládne nadšení. A radost měl ještě před setkáním s ním i sám Jan Kraus. "Larry King je živá ikona. Vyslovíte to jméno a každý ví, kdo to je. Pro mě je velká čest už jen být v jeho přítomnosti. Ještě větší bude, když s ním budu moci vést rozhovor," řekl pro server Čas.sk.

King je známý nejen ve Spojených státech. Když loni v prosinci po 25 letech skončil se svým oblíbeným pořadem, zaznamenal to celý svět. Je vzorem i pro Krause. "Jeho styl, charisma i způsob vedení konverzace byly pro mne vždy imponující. Působil a kladl otázky jako 'normální člověk'," dodal obdivně.Podle informací ČTK by měla jejich rozhovor odvysílat nejen televize TA3, ale také TV Prima.

Související

Larry King po 25 letech

Larry King po 25 letech "pověsil kšandy na hřebík"

Washington - Populární americký moderátor Larry King ve čtvrtek uvede poslední díl své legendární talkshow, jejímiž hosty byli i ti nejznámější umělci či politici. Informuje o tom televizní stanice CNN, která pořad Larry King Live vysílala 25 let.

Více souvisejících

Larry King Jan Kraus

Aktuálně se děje

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

včera

včera

včera

včera

včera

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy