Jan Rosák oslaví 50 let za rozhlasovým mikrofonem

Jan Rosák oslaví v pátek 5. března 50 let za mikrofonem Dvojky. Stanice Český rozhlas Dvojka proto připravila speciální vysílání, které vyvrcholí pořadem Šťastnou cestu po 13. hodině. K rekordnímu výročí přijde Janu Rosákovi popřát a zavzpomínat mnoho zajímavých hostů. Moderování se ujme Jan Čenský.

Jan Rosák začal působit v Českém, tehdy Československém, rozhlase jako externista v roce 1971 a v roce 1972 pak získal trvalou pracovní smlouvu. Začínal jako hlasatel na stanicích Praha, Hvězda, Vltava a v Zahraničním vysílání. Později kromě jiného moderoval například pořady Dobré jitro, vědecko-populární pořad Meteor nebo pořady Redakce zábavy. Moderoval také několik koncertů s Tanečním orchestrem Českého rozhlasu nebo koncertů se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu o Vánocích. K zajímavostem jeho práce v rozhlase patří i cca devět let působení jako vedoucí na letních a zimních rozhlasových táborech. Jeho hlavní a srdcovou stanicí byla ale především stanice Praha, celým názvem Český rozhlas 2 - Praha, která se později přejmenovala na současný Český rozhlas Dvojka. Jan Rosák vysílá a baví posluchače na této stanici již celých 50 let. Tento úctyhodný výkon, věrnost, vytrvalost, profesionalita a především trvalá posluchačská přízeň z něj dělají rozhlasového rekordmana. V současnosti Jan Rosák na své oblíbené stanici Dvojka připravuje a moderuje pravidelný páteční pořad Šťastnou cestu a filmový měsíčník Bijáček.

Český rozhlas Dvojka zve posluchače na oslavu

Vysílání stanice Český rozhlas Dvojka bude v pátek 5. března věnováno právě Janu Rosákovi a jeho rozhlasovému výročí. Posluchači se dozví nejen spoustu zajímavostí ze zákulisí působení J. Rosáka na Dvojce, ale budou si moci i zasoutěžit o zajímavé výhry věnované přímo Janem Rosákem. Vše vyvrcholí speciálním živým vysíláním pořadu Šťastnou cestu v čase 13-16 h. Do studia přijde Janu Rosákovi pogratulovat a zavzpomínat spousta hostů jako například Karel Šíp, Josef Náhlovský, Adéla Gondíková a další. Role moderátora se při této slavnostní příležitosti výjimečně zhostí místo Jana Rosáka jeho rozhlasový kolega a kamarád Jan Čenský tak, aby si Jan Rosák mohl oslavu náležitě užít a mohl zavzpomínat na své rozhlasové působení spolu s hosty pořadu. J. Rosák zároveň připravuje autobiografii 50 let za mikrofonem, která by měla vyjít v polovině letošního roku.

Související

Více souvisejících

Jan Rosák Český rozhlas

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy