OBRAZEM: Prahu rozzářil jubilejní ročník Signal festivalu

Festival nabízí 15 instalací po různých místech Prahy. Hlavním lákadlem letošního ročníku je návrat videomappingu po čtyřech letech na katedrálu svaté Ludmily a instalace rozstřílených aut ruskými agresory a okupanty na Ukrajině od designéra Maxima Velčovského, která vypráví krutý příběh každého daného vozu i jeho majitele. Festival se koná od 13.-16.10. Návštěvníci mohou jít po trase skrze historické centrum nebo po Vinohradech.

Související

festival SIGNAL

Desátý ročník SIGNAL Festivalu zahájen: Co všechno vás letos čeká?

Mnoho pražských lokací rozsvítí desátý ročník SIGNAL Festivalu, který se letos po čtyřleté pauze vrátil na náměstí Míru. Tam bude asi největší lákadlo celého festivalu, a tím je videomapping na fasádě katedrály svaté Ludmily. Projekci francouzského vizuálního kolektivu AV Extended doplní hudba českého hudebního producenta Aid Kida. Dílo tak oslavuje české předsednictví v Radě Evropské unie.
Festival SIGNAL 2015, autor: Saša Dobrovodský

Kvůli plánovaným opatřením se ruší kulturní akce, festival Signal nebude

Organizátoři festivalu světla Signal, který měl v Praze začít 15. října, zrušili dnes jeho letošní ročník. ČTK to za pořadatele oznámila Nikola Lörinczová. Ředitel festivalu Martin Pošta dnes jednal s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO), který mu sdělil, že v pátek oznámí přísnější opatření kvůli rekordnímu číslu nakažených v Česku. Na jejich základě nebude reálné festival uskutečnit. Organizátoři tak řeší, jaké kroky dále uskutečnit. Své plány oznámí v budoucích týdnech.

Více souvisejících

festival SIGNAL

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy