Až 55 milionů korun. Tak vysoké odškodné chce Sparta po rebelovi Haškovi

V březnu podal ve sparťanském klubu Martin Hašek výpověď a tím začal spor mezi tímto hráčem a letenským celkem. Ten totiž následně s výpovědí nesouhlasil a po minulém týdnu je jasné, že tento spor se bude řešit rozhodčím řízení poté, co se klub v této věci obrátil na Fotbalovou asociaci ČR. (FAČR). Nyní pražská Sparta vyčíslila škodu, kterou svým krokem Martin Hašek klubu způsobil a která podle deník Sport činí až 55 milionů korun.

Tato informace vyplývá ze čtyřicetistránkového dokumentu, který Sparta zaslala zmiňované tuzemské fotbalové asociaci a který vypracoval advokát Bronislav Šerák. Ten v něm podrobně popsal, jakým způsobem několikrát záložník Martin Hašek porušil smlouvu mezi ním a klubem. Haškova právní zástupkyně Markéta Vochoska Haindlová dosud ještě tento dokument, který se dostane na stůl tříčlennému senátu rozhodců, neměla možnost vidět. "Zatím jsme neobdrželi předžalobní výzvu ani samotnou žalobu. Mohu čerpat jen z tiskového prohlášení Sparty. V tuhle chvíli nemáme nic jiného k dispozici," nechala se slyšet ve svém vyjádření pro deník Sport.

Prakticky už od ledna tohoto roku se táhne spior mezi fotbalovou Spartou a čtyřiadvacetiletým záložníkem Martinem Haškem. Ten tehdy totiž neodcestoval na zimní soustředění s klubem do Španělska poté, co sešlo z možného jeho transferu do izraelského Maccabi Haifa. Nejprve to vypadalo, že Sparta na tento přestup kývne, jenže Hašek si měl říct o ještě více peněz než bylo původně dohodnuto a tím možný přestup padl.

Po výpovědi, kterou podal 12. března, ve Spartě je nyní Hašek na listině volných hráčů, což mu tak nebrání v tom, aby si hledal nové angažmá. Před několika dny se objevila informace, že je Hašek už jednou nohou v tureckém Besiktasi Istanbul. Ještě před tím se připravoval na jarní část sezóny s rezervou pražské Sparty a navíc dával klubovému vedení ultimáta k tomu, aby se zase vrátil do A-týmu.

Může se stát, že se tento spor bude táhnout i po rozsudku třílčlenné rozhodčí komise FAČR, neboť se poté může dostat na mezinárodní justiční scénu a to k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Macron varuje: Evropa může "zemřít". Je nutná robustní obrana čelící ruské agresi

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy