Po Tottenhamu změní trenéra i Arsenal. U Kanonýrů skončil Emery

Jen pár dní poté, co u Tottenhamu skončil po nepodařených výsledcích v Premier League kouč Mauricio Pochettino, otřásá Anglií další trenérská změna u dalšího severolondýnského klubu a to Arsenalu. Vzhledem k výkonům z poslední doby se o konci Unaie Emeryho spekulovalo už delší dobu a čtvrteční domácí porážka v Evropské lize s Frankfurtem 1:2 byla pro španělského kouče, který šel do Londýna s vizitkou úspěšného trenéra, jenž se Sevillou třikrát vyhrál Evropskou ligu, definitivní konečnou.

Už sedm zápasů v řadě nepoznali londýnští Kanonýři radost z výhry a to se nestávalo za doby, kdy severolondýnský klub vedl dlouhých 22 let Arséne Wenger. Není divu, že samotní fanoušci Arsenalu dali jasně najevo, co si o působení Unaie Emeryho v jejich klubu myslí. A dali to vědět silně i během a především po nepovedeném zápase Evropské ligy s Frankfurtem. Co se pak týče Premier League, tak tam aktuálně Londýňané ztrácejí na první kvarteto týmů osm bodů, na vedoucí Liverpool hned devatenáct.

Pod Emerym se sice už dlouho viklala trenérská židle, nicméně se čekalo, že klubové vedení dá španělskému stratégovi ještě šanci směrem k nedělnímu uligovému duelu v Norwichi. Jenže nakonec se tam Arsenal vydá už bbez něho. Klubové vedení se s Emerym rozloučilo a dočasně tak na pozici trenéra posadilo Freddieho Ljungberga, někdejšího slavného hráče Arsenalu.

Před pár dny se spekulovalo o tom, že by snad měl Emeryho nahradit Mauricio Pochettino, jehož nedávno v Tottenhamu nahradil José Mourinho, tuto zprávu však samotné vedení Arsenalu dementovalo a naopak se v médiích mluví nově o portugalském kouči ve službách Wolverhamptonu Nunu Espiritu Santovi.

„Rozhodnutí (odvolat Emeryho) jsme učinili v důsledku výsledků a výkonů, které nenaplňovaly očekávání. Upřímně děkujeme Unaiovi a jeho kolegům za jejich neúnavnou snahu vrátit klub na pozice, kam patří. Přejeme jim v budoucnu jen úspěch," stálo v prohlášení syna většinového vlastníka klubu Joshe Kroekeho.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy