Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

S Feyenoordem Rotterdam toho za tři sezóny, které u něho jako kouč působí, stihl Arne Slot dost. Nejprve s tímto celkem došel do finále Evropské konferenční ligy, v dalším ročníku už zdvihal nad hlavu ligový titul a letos prozatím triumfoval v Nizozemském poháru. V boji o ligový titul je tým Ondřeje Lingra či Dávida Hancka zatím na druhém místě za Eindhovenem. O příchodu Arneho Slota na britské ostrovy se v minulosti spekulovalo v souvislosti s Tottenhamem.

Že právě Slot bude Kloppovým nástupcem, tak to uvítal samotný Klopp svým následujícím komentářem: "Líbí se mi, jak jeho tým hraje. Podle všeho, co jsem o něm slyšel, je to správný chlapík. To se mi moc líbí – dobrý chlapík, dobrý trenér. Mám z toho radost, pokud to dopadne. Zní to opravdu dobře."

Šestapadesátiletý Klopp letos v lednu uvedl, že po této sezóně u Liverpoolu skončí z důvodu odpočinku. U anglického celku totiž působí od října roku 2015, kdy do Británie přišel z Dortmundu. Během svého angažmá dokázal s Liverpoolem v sezóně 2019/20 po třiceti letech vrátit na Anfield ligový titul, hned třikrát se svými svěřenci došel do finále Ligy mistrů, přičemž tu v roce 2019 navíc vyhrál. Tehdy ještě Liverpool triumfoval v Superpoháru UEFA i na MS klubů. V sezóně 2021/22 přidal úspěchy na anglické scéně, když vyhrál jak Anglický pohár, tak Ligový pohár.

Dvojnásobný držitel Ceny Rinuse Michelse pro nejlepšího ligového kouče Arne Slot se v souvislosti s jeho budoucím angažmá nechal pro televizi ESPN nechal pouze slyšet následovně: "Samozřejmě bych tam rád pracoval."

Britská média pak spekulují o tom, že by se tak díky příchod Slota do Liverpoolu mohl stát novou akvizicí Reds i slovenský fotbalista se sparťanskou minulostí Dávid Hancko. „Ve věku 26 let by se mohl ukázat jako ideální dlouhodobá náhrada za Virgila van Dijka,“ tvrdí web Sportbible.

Ten tak připomněl, že Van Dijk má před sebou poslední sezónu v Liverpoolu, alespoň dle jeho dosavadní smlouvy. Slot by mimochodem tímto krokem s Hanckem potvrdil svou doménu spočívající v rozvíjení hráčů a v rozumné přestupové politice. Slovenský reprezentační obránce je totiž oporou Feyenoordu od roku 2022, kdy tam přišel ze Sparty za 8,3 milionu eur (209 milionů korun). Cena Dávida Hancka se momentálně pohybuje kolem 35 milionů eur (880 milionů korun).

Pro Hancka by byl příchod do Reds o to zajímavější, že je fanouškem tohoto anglického klubu od dětství. A že je k tomuto spojení skutečně blízko, tak o tom hovoří i nizozemský deník De Telegraaf.

Související

AC Sparta Praha

Sparta, Slavia, Plzeň, Mladá Boleslav i Ostrava znají své případné soupeře pro 3. předkola evropských pohárů

V pondělí se ve švýcarském Nyonu konalo losování 3. předkol evropských fotbalových pohárů a tak se své možné soupeře dozvěděla celá pětice českých zástupců. Los v rámci 3. předkola Ligy mistrů zajímal především obě pražská „S“ a ani u jednoho tento los nevykouzlil úsměv na tváři. Zatímco Sparta se v případě postupu přes irský Shamrock Rovers utká s neoblíbeným rumunským FCSB nebo s Maccabi Tel Aviv, Slavia se zase pro změnu utká s belgickým Unionem Saint-Gilloise. Plzeň se zase dozvěděla soupeře pro 3. předkolo Evropské ligy, kterým se stal ukrajinský Kryvbas Kryvyj Rih. O Konferenční ligu chtějí zabojovat Mladá Boleslav s Ostravou, a zatímco Středočechy může po litevském Transinvestu buď Hapoel Beer Ševa, nebo bulharský klub Černo More Varna, Baník může čekat s největší pravděpodobností silná FC Kodaň. 
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Fotbalová Sparta v příštím týdnu poletí do Irska, Ostrava se utká s arménským Urartu

Kromě toho, že v pátek začíná pro české kluby sezóna startem české nejvyšší ligové soutěže, připravují se první z nich i na svá úvodní vystoupení v předkolech evropských pohárů. Jedná se nyní o tři české zástupce, a to pražskou Spartu, Ostravu a Mladou Boleslav. Zatímco mistrovská Sparta začne svou cestu do evropských pohárů ve 2. předkole Ligy mistrů, další dva jmenované kluby zahájí svou sezónu na evropské scéně ve 2. předkole Konferenční ligy. Sparta i Ostrava se pak dozvěděly své soupeře v tomto týdnu.

Více souvisejících

Fotbal Liverpool FC

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy