Michael Schumacher "udělal" rozhovor s AI. Rodina chce podat žalobu

Rodina Michaela Schumachera plánuje právní kroky proti německému týdeníku, který realizoval „rozhovor“ se sedminásobným šampionem Formule 1. Ten byl ale vytvořen umělou inteligencí, informuje agentura Reuters.

Agentura Reuters požádala o komentář mluvčí rodiny Schumacherových ohledně zveřejněných zpráv o podání žaloby.

Michael Schumacher nebyl do doby, co se stala tragická nehoda na lyžích na rodinné dovolené ve francouzských Alpách v prosinci 2013, při níž utrpěl vážné zranění mozku, spatřen na veřejnosti.

Rodina od té doby střeží jeho soukromí, přístup k němu je velmi omezen pouze na jeho nejbližší a zveřejňuje se jen velice omezeně informací o jeho stavu.

Nejnovější vydání Die Aktuelle obsahovalo titulní stranu s obrázkem usmívajícího se Schumachera a titulkem slibujícím „Michael Schumacher, první rozhovor“.

„Michael Schumacher: první rozhovor! Světová senzace!" a podtitulkem "Zní to klamně reálně," až na konci článku bylo jasné, že rozhovor vytvořila umělá inteligence. 

"Žijeme spolu doma. Absolvujeme terapie. Děláme vše, co je v našich silách, aby se Michaelův stav zlepšil a aby se cítil v pohodě, aby cítil naši rodinu, naše pouto," řekla Corinna Schumacherová v dokumentu Netflix z roku 2021.

"'Soukromí je soukromé', jak vždy říkal. Je pro mě velmi důležité, abych si mohl i dál užívat svého soukromého života, jak jen to jde. Michael nás vždy chránil a my teď chráníme Michaela."

Michaelův syn Mick je v současné době náhradním jezdcem Mercedesu ve formuli 1 poté, co na konci minulé sezóny přišel o místo v Haasu.

Související

Michael Schumacher

RECENZE: Schumacher aneb portrét jedinečné osobnosti Formule 1

Snímek zachycuje nejdůležitější momenty kariéry i osobního života jednoho z nejlepších pilotů Formule 1 v historii. Schumacher byl nejen vynikající závodník, ale také příjemná lidská osobnost, kterou nehoda změnila k nepoznání. Nechybí počátek kariéry, raketový vzestup, smrt Ayrtona Senny či kontroverzní události s Damonem Hillem.

Více souvisejících

Michael Schumacher umělá inteligence (AI)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy