Kutná Hora

Ilustrační foto

Hygienici navrhnou zrušení zbylých opatření na Kutnohorsku

Hygienici na pátečním jednání krizového štábu Kutné Hory navrhnou zrušení zbylých mimořádných opatření kvůli koronaviru. Důvodem je zlepšující se situace, další nakažení nepřibývají a stoupá počet uzdravených, řekla dnes ČTK mluvčí krajské hygienické stanice Dana Šalamunová.
Ilustrační foto

Policie obvinila muže, který v Kutné Hoře pobodal dvě ženy. Jedna zamřela

Kriminalisté obvinili z vraždy osmadvacetiletého muže, který podle nich v sobotu v Kutné Hoře pobodal třiatřicetiletou přítelkyni a její matku. Partnerka skončila v nemocnici, třiašedesátiletá matka útok nepřežila. Obviněnému hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest, soud bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.
Češi se nechávají testovat na covid-19

Nové ohnisko koronaviru na Kutnohorsku se objevilo v Církvici

Nové ohnisko koronaviru na Kutnohorsku, o němž v sobotu informovali hygienici, se objevilo ve firmě HR Partner CZE v Církvici. ČTK to dnes řekl starosta obce Jiří Volenec (ČSSD). Podle něj ve společnosti nepracuje nikdo z místních. Nakažených je 13 pracovníků, provoz byl uzavřen. Stanovisko firmy se ČTK pokouší získat.
Ilustrační foto

Kutná Hora se po koronavirové pauze opět otevírá turistům

Kutná Hora se po koronavirové pauze opět otevírá turistům. V provozu je zatím infocentrum na Palackého náměstí a o víkendech zrcadlové bludiště. Po 11. květnu se otevřou muzea a po 25. květnu Vlašský dvůr a známé církevní památky včetně chrámu svaté Barbory a sedlecké kostnice. ČTK o tom dnes informovala Monika Pravdová z městského úřadu.
Uprchlíci, ilustrační fotografie

Česko přijme 2000 uprchlíků? Kutnou Horou se šíří podivné letáky

Uskupení Město pro lidi bývalého kutnohorského starosty Martina Starého podalo trestní oznámení kvůli falešným předvolebním letákům. Je na nich fotografie Starého a text slibující přijetí až 2000 utečenců. Letáky se objevily v částech města Karlov a Žižkov, informoval dnes Starý ČTK.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 58 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy