Kilometrové kolony v Brně. Odjezd tisíců aut z Grand Prix blokují nehody

Nehoda osobního auta a motocyklu zkomplikovala dnes odpoledne odjezd návštěvníků z Masarykova okruhu z hlavního závodního dne Grand Prix Brno. Nehoda se stala na silnici II/602, uvedla policie na twitteru. Podle ní se tvoří u 190. exitu dálnice D1 kolona dlouhá několik kilometrů a alternativní trasu blokuje nehoda.

Policie pracuje na jejím odstranění. Od okruhu podle policie odjíždí přes 11.000 aut, skoro 2600 motocyklů, 47 autobusů a na 250 karavanů. Policie během víkendu také řešila řidiče pod vlivem alkoholu, vloupání do aut a stanů a dnes ráno také krádež motocyklu.

Policisté přichystali pro nejnáročnější část odjezdů opatření. "Máme připravené komunikace na maximální kapacitu rozjezdu. Od okruhu míří 11.036 osobních vozidel, 2581 motocyklů, 47 autobusů a 251 karavanů," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Rozjezd podle něj zkomplikovala nehoda auta a motocyklu na silnici II/602, která je z Brna na Vysočinu doprovodnou komunikací k D1.

Část lidí přijížděla k Masarykovu okruhu předem už ve čtvrtek. V pátek se na okruhu uskutečnily tréninky, v sobotu i kvalifikace a dnes byl hlavní závodní den. Na akci dohlížely stovky policistů a strážníků.

Související

Více souvisejících

Brno doprava Nehody aut grand prix Dálnice D1

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 28 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy