Facebook zablokoval stránku Islám v České republice nechceme. Cenzura, zlobí se Konvička

Praha – Odpůrci islámu přišli o svou facebookovou skupinu. Společnost Facebook dne zablokovala stránku „Islám v České republice nechceme“. Zablokování může podle serveru Lidovky.cz souviset s Konvičkovým trestním stíháním. Šéfa Bloku proti islámu policie koncem minulého roku obvinila z podněcování nenávisti.

Zástupci iniciativy, která vystupuje ostře proti islámu a migraci, mluví o snaze umlčet kritiku a cenzurovat sociální sítě. Iniciativa je obviňována z extremismu a xenofobie. Její představitelé ale šíření nenávisti popírají a tvrdí, že jen odmítají islám a bojují za svobodu slova.

Facebook už stránku iniciativy zablokoval loni v červnu. Tentokrát ale podle Konvičky může být situace vážnější. „Všichni víme o volání řady evropských politiků, včetně německé kancléřky (Angely) Merkelové a českého ministra vnitra (Milana) Chovance, po cenzuře sociálních sítí," poznamenal Konvička.

Konvička také dodal, že jde o „ualší pokus zlomit občanský odpor proti Svinstvu". Stránka měla více než 160 tisíc příznivců. „Zjišťujeme co se děje a pokoušíme se o obnovení. Mohou nám zrušit stránku tisíckrát, ale anti-islámské hnutí to poškodí jen minimálně. Už je vše příliš rozjeté, milí soudruzi z nevládek a redakcí. NEPROJDOU," píše se na alternativní stránce nazvané Islám v ČR nechceme, kam Blok proti islámu přesměrovává členy původní skupiny.

Administrátoři zablokované stránky vzkázali svým příznivcům, že do obnovení facebookové skupiny s nimi budou komunikovat prostřednictvím záložních stránek. „Pokud se někdo domnívá, že rušením diskusních platforem umlčí hlasy občanského protestu, hluboce se mýlí. Za svobodu slova je dnes stejně jako před pětadvaceti lety nutno bojovat," uvedl místopředseda Bloku proti islámu Petr Hampl.

Související

Více souvisejících

Islám v České republice nechceme (IvČRN) Martin Konvička Blok proti islámu

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 33 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy